CITYMOM IN DUBAI

Dubai with Kids

Roos Kriek woont samen met haar man en twee kinderen (van bijna 3 en 7 maanden) in Dubai. Naast de zorg voor deze drie mannen schrijft ze onder andere voor Mag-on-the-blog, een digitaal tijdschrift waarmee je altijd iets leuks bij je hebt om te lezen. Aan CITYMOM vertelt ze wat leuk is om te doen tijdens een vakantie met kinderen in Dubai! 

Naar Dubai met kinderen? Dat kan een uitstekende keuze zijn. Vooral in de tijd dat de regen horizontaal tegen de Hollandse ruiten slaat want dan is het weer in het Midden Oosten juist heerlijk. De glitter & glamour kant van Dubai is bekend. Je kunt hier een 7 sterren vakantie hebben in een dito hotel. Exclusiviteit heeft het Europese niveau ruim overstegen. Dubai is een grote stad, met prachtige architectuur, veel shoppingmalls en hotels. Deze beschrijving maakte dat ik een aantal jaren geleden tegen mijn man zei: “Geen Dubai voor mij. Teveel glamour en te oppervlakkig.” Maar daar ben ik goed op terug gekomen! Dubai is veel leuker dan ik ooit had kunnen vermoeden! Dubai is het ‘Midden Oosten voor beginners’. Je kunt hier door een souk lopen zonder belaagd te worden, een kopje koffie drinken zonder te worden afgezet en een taxi nemen zonder de angst dat de chauffeur vijftien omwegen maakt naar huis. Dubai is veilig, makkelijk en volledig ingesteld op de duizenden toeristen die hier maandelijks naartoe komen.

Maar Dubai biedt meer dan alleen maar infinity pools en buffet dinners. Wil je je echt even in het Midden Oosten wanen dan is een bezoek aan de oude stad een must. Start bijvoorbeeld bij het Dubai museum. Voor wie denkt dat Dubai echt alleen maar uit nieuwbouw bestaat, dit fort stamt uit 1787 en is het oudste gebouw in de stad. Er achter ligt de creek waar je via de souk kunt komen. Met een ‘abra’ (houten bootjes) kun je voor 1 Dirham (20 cent) naar de overkant. Niet toeristisch, want dit is de manier om het water over te steken. Er zijn overigens talloze toeristische boottochten die worden aangeboden voor wie wat langer op het water wil zitten. Eenmaal aan de overkant kun je via de smalle straatjes bijvoorbeeld naar de Spice of Gold souk.

Wellicht te avontuurlijk? Geen nood, er is nog veel meer te doen waarvoor je niet in een bootje hoeft te stappen. Misschien met de metro? Geen ondergrondse metro maar een sky train. Een ideale manier om de stad te bekijken. De metro stopt ook bij de twee grootste shopping malls.

The Mall of the Emirates heeft een ski baan voor wie tijdens zijn verblijf toch verlangt naar de kou. De Dubai mall heeft een enorm aquarium en een ijsbaan waar je met kinderen een paar uur zoet kunt zijn. Naast de talloze koffietentjes kan hier uiteraard ook uitstekend geshopped worden. Het feit dat de mall zich bevindt aan de voet van de Burj Khalifa, of wel de hoogste toren in de wereld, kan een trekpleister zijn voor wie niet perse van shoppen houdt.

Mocht je in Dubai zijn voor een echte strandvakantie dan is JBR (Jumeirah Beach Residence) een aanrader. Het is een beetje de ‘lekker weg in eigen land’ plek van ons aangezien dit de enige locatie is waar er restaurantjes en koffietentjes aan het strand zitten (met uitzondering van de resorts). Vanaf zeven uur ‘s ochtends kun je terecht voor ‘breakfast with a view’. Vaak is dat dan wel een uitzicht op een kraan van een een of ander nieuw bouwproject maar daar wen je hier snel aan. Verder kun je hier zonnebedjes huren of de kinderen in een waterpark laten spelen. Maar het zou zomaar kunnen zijn dat je uiteindelijk toch alleen maar in die infinity pool ligt. En daar is helemaal niets mis mee want ook dat is typisch Dubai.

 

Mijn hotspots qua kindvriendelijk eten in Dubai:

JBR: Eggspectations voor ontbijt aan het strand

Bur Dubai: Creekside cafe aan de creek voor lunch

Jumeirah: Lime tree cafe voor heerlijke taartjes

Madinat: voor het beste uitzicht op de Burj al Arab

Downtown: Baker & Spice in Souk al Bahar voor het beste uitzicht op de Burj Khalifa

 

LEES OOK: 10 X TO DO TIPS IN DUBAI MET KINDEREN. 

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.