BORO*MINI: NIEUW 100% PANTAARDIG BABYLABEL 

BOROMINI

BORO*MINI is fris, zacht, puur natuurlijk en sociaal! Dit 100% plantaardige babylabel wordt gekleurd met planten en wortels, sociaal verantwoord en met de hand in het Amsterdamse BORO*ATELIER. De collectie bestaat uit warme baby dekens, frisse lakentjes, praktische slabbers met vrolijke prints en hydrofieldoeken in aangename, natuurlijke en frisse kleuren met grafische prints. 

Puur natuurlijk 

BORO*MINI werkt uitsluitend met gecerti ceerd, duur- zaam katoen. Deze keurmerken geven de garantie dat het katoen milieu- en mensvriendelijk geproduceerd is. Al het katoen wordt in het BORO*ATELIER gekleurd met planten en hun wortels. Tijdens dit oude, ambachtelijke verfproces worden er geen toxische sto en gebruikt, dat maakt alle producten “sabbelveilig”. Het blauw in de collectie komt van de Indigofera plant en het roze van Meekrapwortels, een oudHollandse kleur- stof.

Sociaal & lokaal 

Alle BORO*MINI producten worden met de hand gemaakt in het Amsterdamse BORO*ATELIER. Het BORO*ATE- LIER biedt langdurig werkzoekenden en statushouders een leerwerktraject aan met als doel de deelnemers te begeleiden naar een betaalde baan. De deelnemers wer- ken aan hun persoonlijke ontwikkeling en leren nieuwe ambachten waaronder, naaien, zeefdrukken en plant- aardig kleuren. Uit het eerste leerwerktraject zijn twee deelnemers doorgestroomd naar een vaste baan in het BORO*ATELIER.

Product ontwikkeling 

De oprichtsters Celia Geraedts en Lotje Terra startten met BORO*MINI vanuit de wens een sociale onderne- ming te creëren die werkt aan de verduurzaming van de textielindustrie. Meer dan een jaar werd er uitgetrokken voor de product- ontwikkeling van BORO*MINI. Zorgvuldig werden de pigment recepten voor de juiste kleuren ontwikkeld en getest. Ook werd het leerwerktraject ontwikkeld om de sociale productie in gang te kunnen zetten.

Vanaf nu is de eerste collectie exclusief verkrijgbaar op www.boromini.com.

LEES OOK:

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

BewarenBewaren

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.