8X BOEKJES DIE HELPEN OM HET MET JE KIND OVER DE DOOD TE HEBBEN

Gelukkig hebben wij in de nabije omgeving van onze kinderen nog niet te maken gehad met de dood. Nu overleed onlangs mijn oma, de superoma van onze kids. Toen ze overleed vertelde ik er wel over aan kleuterlief. Toen kwamen er uiteraard verschillende vragen.

Het zette mij wel aan denken. Wat antwoord ik op vragen van hem? ‘Waarom ga je dood? Wat gebeurt er dan? Word je dan niet meer wakker?’ Ik liet het weer los en kwam een week later met toeval (of niet gezien google uiteraard ALLES weet) de website uitvaartspeelgoed.nl tegen.

De term rouwspeelgoed klonk raar, maar ik was wel nieuwsgierig. Ik kwam uit bij een website waar ze onder andere veel LEGO verkochten rondom het thema de dood, speciaal daarvoor ontworpen. Taboes zijn vermeden en het speelgoed gaat vrij ver vond ik zelf. Ik bleef het een beetje ongemakkelijk vinden. Maar ergens zag het er ook heel logisch uit. Een kind wil vaak alles weten, ook met betrekking tot dingen die wij als ouders soms ongemakkelijk of moeilijk vinden om te bespreken.

Mijn zoektocht ging verder en resulteerde in de volgende 8 boekjes voor kinderen om een onderwerp als de dood te bespreken. Een boek zal niet bij alles aansluiten, omdat sommige over een specifiek persoon of specifieke situatie gaan. Maar wellicht heb je iets aan onderstaande boeken.

Kikker en het vogeltje
Woezel & Pip, Dag lief Muisje
Een Boom vol herinneringen
Lieve oma Pluis
Misschien is doodgaan wel hetzelfde als een vlinder worden
Overal en ergens
Ik had je nog zoveel willen zeggen
Ik zal je nooit vergeten

LEES OOK VAN MAARTJE:

BLOG BY MAARTJE VAN DEN BOSCH @maartje.vandenbosch

Mijn naam is Maartje en samen met Wesley zijn wij de trotse ouders van ons zoontje Pax (2014) en tweeling Kodi & Nola (2017). Ik maakte een vreugdedans toen ik te horen kreeg dat ik mocht starten als blogger bij CITYMOM! Ik ben altijd een vlotte schrijver geweest, maar heb er te weinig leuks mee gedaan. Het is voor mij een uitdaging om onze kids centraal te stellen, zonder voorbij te gaan aan waar ik zelf van geniet. Ik ben geboren in een dorp maar de liefde heeft mij sinds 2010 laten settelen in Eindhoven, waar ik erg blij mee ben! Alles wat ik miste in mijn dorp, heb ik hier bij de hand. Ik zou niet anders willen. Naast lover en moeder ben ik (gelukkig) ook een collega. Ik werk parttime bij een vrijwilligersorganisatie als coördinator en managementondersteuner. Hopelijk kan ik andere mensen inspireren met mijn blogs over o.a. Eindhoven, reizen & kinderkamers.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.