Blog Liesbeth: Ik heb weer iets gedaan waar ik blij van word!

Typewriter

Zo. Even al die broodkruimels van tafel. Ruimte maken voor de laptop. Eigenlijk heb ik het te druk om een stukje te tikken. Vind ik zelf. Er liggen genoeg huishoudelijke taken op mij te wachten maar ik vind er echt waar geen ene zak aan, het huishouden. Ik nestel mezelf aan de tafel op 1m2. Links van mij ligt een roze slab. Mijn rechterarm ligt gevaarlijk dicht bij een streep aardbeienjam. Verder word ik omringd door een bosje zelfgeplukte bloemen, een leeggelopen ballon, een oranje knuffelvis, een halfje brood en onze iPad.

Even niks. Even rust. Twins heb ik op bed gegooid en net tien keer teruggelegd. Schatjes zijn het maar mannnn… ik ben er druk mee. Ze klimmen hun bed uit en hebben pret voor tien. Totdat de sfeer omslaat. Zijn ze moe maar doet Noortje haar vingertje opeens pijn, wil Annabel nog een kusje. Of allebei nog even panterpoes aaien. En eigenlijk ook nog een jengel geven aan het muziekdoosje. Opeens is het brullen omdat er een been door de spijlen van het bed is gedraaid en deze vast zit. Ja hoor. Klaar. Mama is er klaar mee! Mama heeft pijn in haar rug. Mama wil niet meer bukken en draaien keer twee. “Daaaahaaag slaap lekker’”.

Het is momenteel erg druk bij ons thuis. Zal ik weer eens een lesje yoga gaan “halen”? Ik heb het een tijd niet meer gedaan maar die keren dat ik ben geweest, heeft het wel een fijne basis gelegd voor heel veel momenten. Drukke, rustige en ik-ben-het-overzicht-kwijt-momenten. Even weer die ademhaling voelen. Terug naar mezelf. Wie ben ik, wat wil ik. Wat vind ik leuk, waar ben ik goed in. Het hoeft helemaal niet iets groots te zijn. Als je er maar het goede gevoel in jezelf mee naar boven haalt. En er dus fijne energie van krijgt.

Nou en daarom zit ik vandaag achter de laptop. Omdat ik mezelf hiermee prikkel. Omdat ik schrijven leuk vind. Omdat het nooit verkeerd is om hardop tegen jezelf te zeggen waar je energie van krijgt! Kan mij die stapel was, die vlekken op het keukenkastje en de streep aardbeienjam op tafel schelen. Ik heb weer iets gedaan waar ik blij van word en dat is ook wat waard!

 

 Blog by Liesbeth Starrenburg

Liesbeth is moeder van tweeling Noortje en Annabel en is samen met Mike al 3 jaar de zeer trotse ouders van deze twee meisjes. Zoals ze zelf zegt: “ze zijn heel leuk, onze twins, maar ook zeer vermoeiend, zeer eigenwijs, zeer creatief en ondernemend, vasthoudend en strijdlustig”. Genoeg om over te schrijven dus! 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.