14X DE LEUKSTE KINDERBOEKEN – PERFECT KERSTCADEAU

14X DE LEUKSTE KINDERBOEKEN - PERFECT SINTERKLAAS CADEAU

Je kinderen vergeten misschien een boek op hun verlanglijstje te zetten, maar wat is er leuker dan lezen!? Mijn kinderen krijgen standaard een boek voor Sinterklaas én onder de kerstboom. De 14 leukste kinderboeken die onlangs zijn verschenen zetten wij op een rij! 

 

1. Alle honds aan dek – Dav Pilkey

Het elfde deel van Dog Man is er! 

Superslechterik Biggie ontsnapt uit de gevangenis en krijgt ook nog eens een vliegende duikboot in handen. Kan hij hiermee al zijn gemene plannen uitvoeren? Of kunnen Dog Man en zijn vrienden deze crimineel met krulstaart op tijd tegenhouden? Je leest het in het sprankelende nieuwe deel in deze serie.

Hier te koop. 

2. HET GEHEIME HELAL –  Daniëlle Futselaar 

Ga mee op avontuur en ontdek hoe de geheime plekken van het heelal eruit zouden kunnen zien. Het heelal is oneindig groot, gevaarlijk en supergeheimzinnig.

Reis mee met Jesse, hij is ruimtereis-tester en hij zorgt ervoor dat je niet per ongeluk in een planetoïdenveld of zwart gat terechtkomt, of landt op een planeet waar het glas regent… Ontdek hoe je kunt bungeejumpen tussen de sterren, waar goud te vinden is, en hoe je een rondje om een planeet kunt slingeren. Jesse zoekt de geheimen van het heelal voor je uit en laat je ondertussen de allermooiste plekjes zien.

€16,99 | 5-12 jaar 

3. De Gromus – Alex Smith 

Nog nooit werd je zo vrolijk van een mopperkont! 


Geïnspireerd door de Krampus met een vleugje van de Grinch heeft Alex T. Smith een verrukkelijk chagrijnige mopperkont bedacht, die, als zijn favoriete spruitjes zijn uitverkocht, maar één ding wil: Kerstmis stoppen. Dus gaat hij op weg naar de Noordpool om de Kerstman een lesje te leren.
Het vervolg is een avontuur dat zich niet laat navertellen.

8+ 

4. Jill’s Originals Tekenjournal

Het tekenjournal is prachtig geïllustreerd met gedetailleerde en kleurrijke illustraties van Jill. Het is perfect voor al je creatieve uitspattingen. Het journal heeft 108 pagina’s extra dik 240 grams Munken papier en is dus helemaal geschikt om in te tekenen, schetsen, schrijven, scrapbooken en wat je maar wilt! Voor in het journal vind je een handig inspiratieboekje met tips en creaties en nog meer prachtige illustraties van Jill waardoor je meteen vol van ideeën aan de slag kunt met je eigen tekeningen in het journal.

 

5. De Vriezels –  Kelly van Kempen

Maak kennis met de Vriezels. De griezeligste familie De Vries ooit! De familie belandt na vele verhuizingen in het rustige dorpje Sudderbeek. Dit keer wil Appel Vriezel voorkomen dat ze wéér moet verhuizen. Maar dan zal ze haar grootste angst onder ogen moeten komen: naar school gaan. Brrr! Wat als PLOP! haar glibberige oogballen uit hun kassen schieten en door het klaslokaal stuiteren? Wat Appel niet weet, is dat ze nog veel meer moed nodig zal hebben! Want niet alleen stuurt de burgemeester een spion op de familie af, er ligt ook een losgeslagen vampier op de loer…

HIER TE KOOP

6. MIJN BOEK VOL SLIMME WEETJES  

Slimme weetjes over dieren, de ruimte, geschiedenis en nog veel meer!

Sla dit boek open en krijg antwoord op vragen als:

  • Welk dier is het allerluidst?
  • Hoe ademen planten?
  • Is het waar dat astronauten een luier dragen?
  • Waarom hadden farao’s een baard?
  • Hoeveel scheetjes laat iemand per dag?
  • Waarom is een zeepbel rond?
  • Kun je hockey spelen onder water?

Met leuke mopjes en bij elk hoofdstuk een quiz!

Voor kinderen vanaf 6 jaar.

HIER TE KOOP

7. De sterren van opa Saskia de Jong

Sjuul logeert bij haar opa. Haar opa is heel bijzonder: hij zingt in een koor en heeft allerlei spullen in huis die met zijn geloof te maken hebben, van beeldjes van heiligen tot spreuken met geboden. Dat je van zijn geloof niet mag stelen en liegen begrijpt Sjuul wel, maar als je altijd eerlijk moet zijn, waarom vertellen volwassenen dan niet alles? En waarom mag je niet een mens doden, maar wel een dier?
Als Sjuul op een middag met haar opa bij de koorrepetitie is, is ze getuige van een diefstal: een jongetje haalt ongezien muntjes uit een bakje. Dat ook het gebod van niet stelen niet zo eenduidig is, ontdekt ze als ze achter de ware reden van de diefstal komt.

Met haar ontwapenende eerlijkheid bevraagt Sjuul de wereld om zich heen. En daardoor helpt ze en passant ook andere mensen – of het nou het kleine jongetje Hugo is, zijn moeder of haar oude opa.

Een warm verhaal over geloven – in geboden en elkaar.  (10+) 

HIER TE KOOP

8. Miljonairskind – De rampzalige ruimtereis – Ilona de Lange

Spannend en vrolijk nieuw avontuur in de ruimte. Het hilarische nieuwe deel van Miljonairskind. Los te lezen.

Zilver en Lennon kunnen het niet geloven: ze mogen met een raket naar de ruimte! Samen met een paar miljonairs, wetenschappers en met een bekende vlogger die verslag doet van de ruimtereis. Het ruimteschip is te gek, al gebeuren er ook vreemde dingen aan boord…
Plotseling verandert hun avontuur in een nachtmerrie: er blijkt iets mis met het ruimteschip en de bemanning is spoorloos verdwenen. Zilver en Lennon moeten alles op alles zetten om deze levensgevaarlijke reis te overleven en veilig terug te kunnen keren naar de aarde…

Vanaf 9 jaar

HIER TE KOOP

9. DE REGELS VAN FLOOR – NOOIT DENKEN DAT RIJK WORDEN MAKKELIJK IS!

Floor en Margreet zijn zwaar onder de indruk van een meisje dat geld verdient met haar eigen sieradenhandeltje. Ze besluiten zelf ook zo’n imperium te beginnen, maar door alles wat ze voor hun nieuwe bedrijf nodig hebben, raken ze meer geld kwijt dan ze binnenkrijgen…

De regels van Floor is door de korte verhalen een fijne serie voor kinderen die niet zo veel lezen.

HIER TE KOOP

10. Supercoole LEGO ideeën uit de ruimte – Sarah Dees

Gebruik je LEGO steentjes voor de leukste ruimtebouwsels. Maak eindeloze, ongelooflijke sterrenstelsels, ruimtevaartschepen en raketten. Geef je creaties een eigen draai: voeg nieuwe motroren toe aan je snelle spaceshuttle of raket, verzorg een make-over voor je aliens en verander de kleuren van de maanwagen.

HIER TE KOOP 

11. Het bos vol raadsels – Ralph Lazar

De perfecte serie voor kinderen die geen grote lezers zijn!

Voor Dex Kandoe is het normaal dat er vreemde en mysterieuze dingen gebeuren op zijn school. Maar nu gebeuren er echt, echt, ECHT vreemde en mysterieuze dingen.

Als er rare geluiden uit het bos naast de school komen, gaan Dex en zijn beste vriend Rob op onderzoek uit. Al gauw merken de twee jongens dat ze in de gaten gehouden worden. Maar ook op school lopen de dingen anders dan normaal. Een van hun leraren gaat zich steeds gekker gedragen. Zelfs de bed-spring-les voelt niet veilig meer.

Vanaf 8 jaar 

HIER TE KOOP

12. Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen’ Prentenboek – Maranke Rinck

Na het succes van de leesboeken over de populairste maiskorrel van Nederland en Vlaanderen komt er nu ook een prentenboek over Bob Popcorn! Bob wordt nogal snel boos en dan ontploft hij letterlijk. Zijn woede-uitbarstingen brengen hemzelf en anderen vaak in de problemen. Beetje bij beetje ontdekt hij dat er
manieren zijn om zo’n driftbui te voorkomen. En omdat hij de beroerdste niet is, gaat hij de allerbeste tips delen met jou! Maar bij
het uitleggen gaat er van alles mis… en groeit toch weer zijn ergernis. Gaat het Bob lukken om niet te ontploffen?

Vanaf 4 jaar 

HIER TE KOOP

13. Middernachtkatten – De strijd van de straatkatten – Barbara Laban

Spannend avontuur voor alle magie- en dierenliefhebbers.

Nova en Henry denken dat ze op een supersaaie school terechtgekomen zijn, maar niets is minder waar. Het blijkt een school voor kinderen met een speciale gave: Nova en Henry zijn kattenfluisteraars! Ze kunnen katten verstaan en met ze praten.

In het diepste geheim vragen de straatkatten hen om hulp. Gelukkig kan Nova meesterlijk goed sluipen en spioneren, en Henry heeft een ongelooflijk goede neus. Kunnen ze de katten redden?

HIER TE KOOP

14.Haaien verhalen – Sophie van der Stap

Sophie van der Stap is van jongs af aan al in de ban van haaien. Ze zwom op verschillende plekken met haaien en ontdekte dat ze niet gevaarlijk zijn, maar zelf in gevaar zijn, en dat ze onze hulp hard nodig hebben. In Haaienhelden laat ze aan de hand van bizarre weetjes en heldhaftige zeebeschermers – kapiteins, diepzeeduikers en moderne zeemeerminnen – zien dat haaien de échte helden van de zeeën zijn. Maar vooral wil ze deze prachtige dieren en al het leven in de zee helpen.

Vanaf 7 jaar.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.