ZWANGERFIT – UTRECHT

ZwangerFit

ZwangerFit is een eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw en (de) pas bevallen vrouw. Door de specifieke deskundigheid en de signaleerfunctie van de ZwangerFit docent kan de actieve vrouw in haar zwangerschap en in de periode daarna, zo optimaal mogelijk begeleid worden. Je kan als zwangere vanaf de 16e week tot aan de bevalling meedoen met ZwangerFit. Voordeel hiervan is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijft en er al relatief vroeg in de zwangerschap preventief getraind kan worden met bekken- en bekkenbodemspieren.

ZwangerFit is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar effecten van trainen peripartum ter preventie van bekken(bodem)disfuncties.

Postnatale Cursus Zwangerfit 

Na de bevalling kan er al vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling geoefend worden tot, indien gewenst, 9 maanden na de bevalling. Zo kan iedereen oefenen zolang het haar nodig lijkt, eventueel in overleg met haar ZwangerFit docent. Ook als je niet hebt deelgenomen aan de Zwangerfit tijdens je zwangerschap, kun je na je bevalling ook de cursus volgen!

De actieve ZwangerFit lessen hebben een vaste opbouw. De les begint met een warming-up en een lichte fitheidstraining om de conditie te vergroten. Daarna wordt gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spieren. We besteden speciale aandacht aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. We sluiten de les altijd af met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. In een groep kan de lichamelijk conditie per zwangere verschillen; er wordt rekening gehouden met ieders individuele niveau. De theorie wordt meegenomen tijdens de actieve lessen.
De ZwangerFit lessen worden gegeven door bekkenfysiotherapeut Rian van Arkel.

ZwangerFit Tarieven
10- strippenkaart € 125
20- strippenkaart € 225

Adres:
Gezondheidcentrum Het Zand
vogelvlinderweg 56
Leidsche Rijn

zwangerfit@gezondsgu.nl
Website:
www.hetzandgezond.nl
Lestijd:
Maandagavond van 19.00 – 20.00 uur en 20.00-21.00 uur
Vrijdagmiddag van 15.30-16.30 uur

Grotere kaart weergeven

 

 

 

Volgende artikel

Paramedicum - Utrecht

Vorige artikel

Yoga Life – Utrecht

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.