NATUURSPEELTUIN NOORDOOGST – AMSTERDAM

De natuurspeeltuin van NoordOogst is een groen en uitdagend speelterrein geworden waar zowel kinderen als ouders en begeleiders een leuke tijd kunnen hebben. Ze maken zoveel mogelijk gebruik van de bestaande omgeving, zoals bomen, struiken, water, zand en heuvels. Allemaal in de natuur.

Er is enorm veel te doen: klimmen, klauteren, rollen, springen, wroeten en met water spelen. Het kan er allemaal en vies worden mag, graag zelfs!

In de natuurspeeltuin is een spannende waterbaan en een spetterplas met kleine watervalletjes, stapstenen en grote boomstammen. Bomen vormen ook een natuurlijke klimparcours en er is een uitkijktoren vanwaar men heel NoordOogst kan zien, tot de varkens aan toe!

Naast speelobjecten zoals de waterbaan, een wilgenhut en het klimparcours in de bomen, is er ook voor de kleinere kinderen een zandbak in de schaduw en er zijn zitplekken voor een picknick, verjaardagspartijtje of buurtfeestje.

Met de komst van de Natuurspeeltuin is de beleving van NoordOogst helemaal af, tot een plek waar altijd wat te beleven is voor jong en oud.

De natuurspeeltuin is overdag altijd open, gratis en openbaar, voor alle bezoekers van NoordOogst.

Door een natuurspeeltuin te realiseren op deze groene plek stimuleren ze zowel kinderen als begeleiders te bewegen in het groen en te genieten van de elementen van de natuur in een speelse omgeving. 

Ook zuiveren zij het slootwater rondom NoordOogst, door dat de speeltuin een helofytenfilter heeft. Dit filter gemaakt van riet en schelpen, zuivert het slootwater en pompt schoon speelwater in de speelvijver. 

Daarna gaat het schone water terug de sloot in. De natuurspeeltuin zorgt ook voor een hogere biodiversiteit, doordat inheemse gewassen aangeplant zijn als natuurlijk onderdeel van de speeltuin.

Contact 

Stichting Natuurspeeltuin Amsterdam Noord

Meteorenweg 272

1035 RN Amsterdam

natuurspeeltuin@noordoogst.org

Website: noordoogst.org

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.