10X DE BESTE NATUURSPEELTUINEN VAN AMSTERDAM

Jeugdland Amsterdam

JEUGDLAND OOST

Jeugdland is een groot, avontuurlijk natuurspeelpark aan de rand van het Flevopark. Er is van alles te doen! Hutten bouwen, spelen met speeltoestellen en kabelbaan, kanoën en zeilen, voet- of volleyballen, vissen, broodjes bakken op open vuur, pizza bakken, voeren van dieren op de kinderboerderij of binnen spelen: tafeltennis, tekenen, tafelvoetballen en spelletjes.

NATUURSPEELTUIN-NOORDOOGST

NATUURSPEELTUIN AMSTERDAM NOORD

De natuurspeeltuin van NoordOogst is een groen en uitdagend speelterrein geworden waar zowel kinderen als ouders en begeleiders een leuke tijd kunnen hebben. Ze maken zoveel mogelijk gebruik van de bestaande omgeving, zoals bomen, struiken, water, zand en heuvels. Allemaal in de natuur.

BOSSPEELPLEK EENDRACHTSPARK - AMSTERDAM

JUNGLE PARK

In het Eendrachtspark In het park is er voor kinderen een terrein dat ‘Jungle Park’ heet, en is er speciaal om te beleven en in te spelen. In dit terrein wordt de natuur vrij spel gegeven. Kinderen kunnen hutten bouwen in het bos, spinnen en eikels zoeken en nog veel meer. Verweven met de natuurlijke omgeving zijn er verschillende spelmogelijkheden. Je kunt er rennen, klimmen en klauteren! Leuk voor ouders; met mooi weer mag je ook lekker barbecuen in het park!

Bouwspeelplaats 't Landje

’T LANDJE

Kinderen kunnen hutten bouwen, slootje springen, kampvuren maken, broodjes bakken. Er zijn een kabelbaan, een mini manege, een clubhuis, modder, slingertouwen en nog veel meer. Iedereen speelt met iedereen. Het Landje is een heerlijke uitlaatklep voor kinderen waar je heerlijk kunt ravotten en vies worden.

De ruige speelplek

DE RUIGE SPEELPLEK

Een ruige speelplek. Slingertouwen, schuilhutten, piratenschepen, tunnels, bergen zand. Kinderen kunnen hier lekker hun energie kwijt.

DE NATURELUUR

De Natureluur is niet zo maar een speeltuin. Deze plek combineert de natuur van het Sloterpark met spannende speeltoestellen. Zo krijgt het Sloterpark een plek waar kinderen kunnen spelen met en in het water, meer leren over planten en beesten die leven in het Sloterpark en op een speelse manier het park kunnen verkennen en gebruiken.

Natuurspeeltuin Diereneiland

NATUURSPEELTUIN DIERENEILAND

SPIN heeft samen met Stichting Kinderboerderij Diereneiland van de boerderij een natuurspeeltuin gemaakt. Het is een speeltuin waar dieren zijn, waar je met zelfgekweekte groenten uit de moestuin kunt koken, waar je hutten kunt bouwen, waar je kunt spelen in het groen, met zand, water en speeltoestellen. En heel bijzonder: je kunt muziek maken op het waterorgel dat Hans van Dorp bouwde.

WOESTE WESTEN 

Het iWoeste Westen is een avontuurlijke plek waar kinderen tot 13 jaar de natuur kunnen ontdekken en waar ze vrij kunnen ravotten, kliederen en klimmen. Spelen met zand en water, een hut bouwen, kikkers en insecten bewonderen, spelen in een stromende beek, door riet en bosjes struinen of mooie bloemen plukken. Het kan hier allemaal!

Natuurspeeltuin-plan-west

NATUURSPEELTUIN PLAN WEST

Deze speeltuin zit een beetje verstopt tussen de huizen. Op de Van Speijkstraat bij nummer 65 zit een poortje en als je daar doorheen gaat kom je op een grote binnenplaats waar een enorme natuurspeeltuin zit. Het leuke van deze natuurspeeltuin is dat de omwonende kinderen nauw betrokken zijn bij het onderhoud van de speeltuin. Er zijn onder andere een klimrots, waterfonteinen, boomhutten en een sportveld van vierhonderd vierkante meter.

waterspeelplek Amsterdamse Bos

WATERSPEELPLEK AMSTERDAMSE BOS 

Deze avontuurlijke waterspeelplek in het Amsterdamse Bos is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en is aangelegd op en rond de Speeleilanden, die liggen in de Grote Vijver van het Amsterdamse Bos. In en over het water zijn bruggen aangelegd, hangen touwen, staan er palen om in te klimmen en er drijven netten en vlotten. Daarnaast is er ruimte om hutten te bouwen, te picknicken of in de zon te liggen. Kortom een natuurspeeltuin voor als het lekker weer is!

LEES OOK: 10 X BESTE PARKEN VOOR KINDEREN IN AMSTERDAM

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

1 Reactie

  1. Amsterdam blog

    Mooi overzicht van leuke speelplekken in Amsterdam. Ik ben ook altijd op zoek naar de leukste plekjes en bezigheden in Amsterdam.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.