TIPS VOOR MET KIDS NAAR GRAN CANARIA

Afgelopen kerstvakantie zijn wij voor het eerst naar Gran Canaria gevlogen voor een heerlijke vakantie! Na een positieve ervaring een aantal jaar eerder op Lanzarote, wilde wij graag naar een ander eiland. Lang getwijfeld of het weer wel warm genoeg zou zijn om ook te gaan zwemmen, maar dat is ons 100% meegevallen! 

Meestal is de temperatuur in december rond de 18 tot 20 graden, maar wij hadden geluk met soms wel 25 graden! Het water in de zee was fris, maar warm genoeg om lekker pootje te baden en om de kids in het ondiepe erin te laten spelen.

Deze tips deel ik graag met je:

Reserveer op tijd een auto!

Wij hoorden al iets over de auto’s op Gran Canaria en ook op de andere Canarische eilanden… Ze zijn momenteel helaas schaars op het eiland. Vanwege de pandemie zijn veel autoverhuurders auto’s gaan verkopen aan de lokale bevolking. 

Wat betekend dat ze momenteel weinig auto’s hebben, waardoor wij op de vakantie zelf helaas geen passend autoaanbod meer konden vinden. En toen wij een auto hadden gevonden was deze óf belachelijk duur óf haakten zij af, omdat wij de auto maar een paar dagen wilden huren. Hopelijk is dit snel niet meer aan de orde, maar momenteel moet je er nog rekening mee houden.

Reis het eiland rond

Gran Canaria is een prachtig eiland met veel meer te bieden dan een hotel met zwembad en een familievakantie. Binnen een aantal uur rijden ben je al bijna aan de andere kan van het eiland. 

Wij verbleven in Maspalomas wat een perfecte locatie bleek. Vanuit hier zit je bij een aantal mooie plekken op het eiland en zijn de autoweg en de bussen goed bereikbaar. Omdat een huurauto ons niet meer was gelukt, hebben wij diverse keren gebruik gemaakt van de bussen. De bustickets zijn erg betaalbaar, alles is overal ook in het Engels aangegeven en ze komen op veel plekken. 

Daarnaast hebben wij een dagtrip geboekt met ons gezin om een aantal plaatsen te bezoeken en dat is verrassend goed bevallen! Waar wij bang waren voor stuiterende, gillende kids (die van ons) in een bus vol oudjes, waren er precies voldoende stops om ze buiten rond te laten rennen, zodat ze zich in de bus koest hielden. Op die manier hebben wij bijvoorbeeld verschillende charmante dorpjes bezocht zoals Arucas en Firgas.

Zoek de hoogte op

Gran Canaria zit verstopt met prachtige reisroutes tussen de bergen en op verschillende hoogtes. Als het lukt, moet je Roque Nublo bezoeken. Bijna het hoogste puntje van het eiland op ruim 1800 meter boven de zeespiegel. 

Let op: het kan zijn dat het mistig is en je niets ziet van het prachtige uitzicht over het eiland..! Maar de route erheen is minstens zo mooi. En als je het bij Roque Nublo iets te druk vindt met mensen, let dan onderweg op de bordjes waarop ‘mirador’ staat. Dat geeft een uitkijkpunt aan waar veel auto’s gewoon aan voorbij rijden.

Bezoek één van de mooiste stranden! 

Wij hebben diverse stranden bezocht tijdens onze vakantie zoals Playa del Inglés, Playa de Maspalomas en Playa del Faro. Allemaal prima stranden met de kids. De boulevard bij Playa del Faro is iets meer high end. Hier kan je chique shoppen en dineren. 

Maar ons mooiste strand lag iets verderop en hebben wij met de lokale bus bezocht. Je stapt dan uit bij ‘Anfi’ waar ook diverse hotels liggen met dezelfde naam en het prachtige Playa Anfi del Mar. Een klein strand met het mooiste water wat wij hebben gezien daar. Super helder, weinig golven en minder koud, omdat het in een kleine baai ligt. Een kleine boulevard en een prachtig eilandje in de vorm van een hart. 

De regels zijn wat strenger bij dit strand (geen muziek, geen balsporten, geen alcohol buiten de aangegeven plekken etc.), maar dat was voor ons geen belemmering. Als erbij stond dat kinderen niet mochten gillen, waren wij uiteraard omgedraaid. Eerlijk gezegd hebben wij niemand zien controleren, maar het zorgt er uiteraard wel voor dat het strand en water erg schoon waren en dat er een bepaalde vibe hing.

Ga naar de duinen

Als je naar Gran Canaria gaat moet je zeker de prachtige ‘Dunas de Maspalomas’ bezoeken. En gezien wij in Maspalomas verbleven was het een ritje met de taxi van 5 minuten. Een prachtig natuurgebied wat uit zichzelf is ontstaan en momenteel deels wordt beschermd. 

Start bij het informatiepunt en uitzichtlocatie Hotel Riu Palace. Vanuit hier loop je zo de duinen in. Een soort mini Sahara. Vooral tijdens zonsopgang of zonsondergang prachtig om rond te lopen! Onze kids vonden het heerlijk en gingen rollend berg na berg af. Het werd ons niet aangeraden vanwege de combinatie afstand/jonge kinderen, maar wij zijn vanuit het startpunt doorgewandeld naar het Playa El Veril dat overloopt in Playa del Inglés.

Bezoek een kinderpark

Uiteraard is Gran Canaria een super kindvriendelijke bestemming.  Zeker vanuit Nederland, omdat het binnen 5 uur per vliegtuig al is te bereiken. Op het eiland is er ook voldoende gedacht aan kids. Wij besloten ook om een pretparkje te bezoeken, bij slecht weer ergens binnen (zoals Poema del Mar) en bij mooi weer buiten. 

Omdat onze kids nog geen zwemdiploma’s hebben, besloten wij alle waterparken momenteel nog uit. Niet te doen, willen wij ook nog kunnen relaxen. Wij verzamelden een aantal opties, zoals Holiday World, Palmitos Park, Sioux City en het Angry Birds park. Zij mochten kiezen en kozen uiteraard voor het laatste. 

Het bleek perfect te zijn voor hun. Op het eerste gezicht een simpele grote speeltuin, verstopt tussen gebouwen. Maar het is een leuk speelparadijs, in het teken van Angry Birds, gericht op jonge kids. Ideaal voor kinderen van 3 tot 10 jaar. Het gaf ons de ruimte en rust om een heerlijke Sangria te drinken terwijl wij de kids af en aan in de gaten konden houden. Het park is overzichtelijk, helemaal rondom afgesloten en er voldoende begeleiding bij diverse activiteiten zodat de kids helemaal hun gang konden gaan.

Al met al een heerlijk vakantie gehad en zeker voor herhaling vatbaar! Maar dan mét een huurauto, vooraf gereserveerd.

BLOG BY MAARTJE VAN DEN BOSCH

LEES OOK: 5X KINDVRIENDELIJKE RESORTS OP DE CANARISCHE EILANDEN

IF YOU LIKE IT, PIN IT!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.