TIPS VOOR 3 VEEL VOORKOMENDE UITDAGINGEN MET JONGE KINDEREN

cliniclowns-fb

Zoals jullie misschien weten was ik Online Ambassadeur van CliniClowns. Nu was ik laatst op hun website en zag ik dat ze een heel leuk E-book hebben gemaakt voor alle gezinnen in Nederland waarin ze met een speelse, frisse blik tips geven op de meest voorkomende uitdagingen voor gezinnen met kinderen van 3 tot 8 jaar.

Hun tips zijn super leuk dus vandaag wil ik er drie met jullie delen. Wil je alle tips lezen, download dan hun gratis E-book!

Uitdaging 1: Mijn kind wil zijn avondeten niet eten en gooit telkens zijn bord om. 

Tip van CliniClown Luus: verleg de focus naar ‘wat kan ik doen met mijn eten?’ Zoals met spaghetti. Probeer eens samen te slurpen of de spaghetti als dropveters te eten.

Je kunt ook slierten knopen, letters leggen of meten wie de langste spaghetti heeft. En als klap op de vuurpijl balanceer je een (vinger)poppetje op de slierten. Geheid dat je kindje zo opgaat in het spel, en de positieve kant van spaghetti, dat hij allang is vergeten dat het leuk was om een bord op de grond te gooien.”

Uitdaging 2: Mijn kind loopt elke dag zo te treuzelen met naar school gaan.

Tip van CliniClown Luus: “Maak de route naar school avontuurlijk! Bouw wedstrijdjes in, zoals ‘je mag niet op de lijntjes tussen de tegels staan’ of ‘wie het eerst bij de volgende boom is.’ Je kunt jezelf ook superkrachten geven.

Zo kun je hem met je turbokracht naar school ‘blazen’. Blaas hem daarvoor onderweg af en toe in zijn nek. Door de turbo gaat hij rennen. Voor je het weet, is hij vergeten dat hij naar school loopt.”

CliniClowns impoviseren alles in het ziekenhuis. Geen dag is hetzelfde. Heel belangrijk hierbij is dat het kind zich uitgenodigd voelt om het spel mee te beleven of zelfs mee te doen.

Om dat voor elkaar te krijgen, is luisteren naar een kind heel belangrijk. Waar reageert hij op? Wat maakt hem enthousiast? Welk spel wil hij zelf het liefste spelen? Wat gebeurt er als je in het geval van het gooien van afval op straat een spel maakt en meespeelt met je kind?  Misschien doen jullie samen nog wel een leuke wedstrijd.

Uitdaging 3: Mijn kind wil zich ’s morgens niet aankleden. 

Clowns vervelen zich nooit. Door hun open blik op de wereld kennen ze geen vaste gewoontes. Zet verwondering in en maak van de dagelijkse dingen een spelletje.

Probeer bijvoorbeeld eens zeven dagen achter elkaar op verschillende manieren aan te kleden. Van heel snel tot slow motion. Springend of juist met zo min mogelijk beweging. En… doe vooral zelf ook mee.

Tip van Cliniclowns Bes: “Daar weet ik wel een leuk aankleedspelletje voor! Vraag je kindje al springend een kledingstuk aan te trekken. Daarbij mag hij niet stilstaan, want dan is hij af. Kijk maar eens hoe snel kinderen dan hun kleren aantrekken.”

Wil je alle leuke en goede tips lezen, download het boekje op CliniClowns.nl.

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.