REVIEW SLAAPKLETS; DE PERFECTE MANIER OM MET JE KIND DE DAG AF TE SLUITEN

Slaapklets voor kleuters Review | CITYMOM.nl 1 Slaapklets voor kleuters Review | CITYMOM.nl 2 Slaapklets voor kleuters Review | CITYMOM.nl 3

Krijg jij ook standaard het antwoord ‘goed’ te horen en meer niet als je vraagt hoe de dag van je kind was? Ik vond het jammer dat ik nooit écht te horen kreeg hoe mijn kleuter zich voelde of waar ze mee zat. Tijdens een cursus leerde ik Rianne van Gezinnig kennen die mij haar boek; slaapklets voor Kleuters tipte. Het bleek een schot in de roos! 

‘Slaapklets voor kleuters’ is een super leuk boek om de dag gezellig af te sluiten. Wij doen dit als de tanden gepoetst zijn, er is geplast en de pyjama aan is. Echt het einde van de dag. Het boek helpt d.m.v. plaatjes en vragen om samen de dag door te nemen. Wat is er allemaal gebeurd en hoe voelde dat? Op deze manier kan je echt even de belevingswereld van je kind in duiken (iets wat iedere ouder wil!) en voor je kind is het fijn dat hij of zij echt even de volle aandacht van je krijgt!

Iedere linkerpagina bevat dezelfde plaatjes: kies één of meer situaties en laat je kind vertellen. ‘Heb je vandaag gedanst? Buiten gespeeld of een werkje gedaan? Werd je daar blij van, of misschien verdrietig of boos?’ De rechterpagina is steeds anders: een kort spelletje, een of twee kletsvragen en een rustige afsluiter, zoals minimassages. Het is dus even samen kletsen over de dag, even gek doen, ontspannen en je kind lekker instoppen. Ofwel: Qualitytime voor het slapengaan! Bij ons is het echt een succes! Bobbi vind het te gek en ik merk dat ik die quality time leuk vind, maar ook juist het de verhalen die door het boek voortkomen. Daarbij zijn de opdrachten ook heel grappig!

Slaapklets! voor kleuters is bedoeld voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Is je kind al wat ouder dan is het boek Slaapklets! (deel 1,II of III) een aanrader. Bovenaan ieder pagina staan vaste vragen: Hoe was je dag? Wat was leuk, wat was stom? Heb je zin in morgen? Onderaan staat op iedere pagina een verrassende opdracht. Van ademhalingstips en ontspanningsoefeningen tot grappige vragen die aanleiding zijn voor een leuk gesprek of een moment van ontspanning voor het slapen gaan. De Slaapklets boeken zijn verkrijgbaar via Gezinnig.nl. 

 

LEES OOK; DE 5 FAVORIETEN VAN RIANNE VAN GEZINNIG.

 

GEEN ARTIKEL MISSEN? Like CITYMOM op Facebook of op Instagram!

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.