3X SUPER LEUKE SINTERKLAAS ACTIVITEITEN MET DE KIDS

Sinterklaas vieren met de kids? Check deze drie leuke activiteiten 

Is jouw kind volledig in de ban van Sinterklaas nu de goedheiligman en zijn Pieten weer in Nederland zijn aangekomen? De verjaardag van de Sint op 5 december vier jij waarschijnlijk met pakjesavond. Maar dat duurt nog wel even. Gelukkig kan je zoon of dochter zich in de tussentijd al wel vermaken met allerlei Sinterklaasactivitieiten. We lichten drie leuke voor je uit. 

Tip 1. Stad van Sinterklaas, Archeon Alphen aan den Rijn

Op 19, 20, 26 en 27 november en 3 en 4 december verandert Museumpark Archeon in ‘De stad van Sinterklaas’. De Sint logeert hier met zijn Pieten. Er valt hier van alles te beleven voor je kind. 

Hij of zij kan bijvoorbeeld naar de poppenkastvoorstelling voor het verhaal van Sint en Zijn Ridder. Maar ze kunnen ook zelf aan de slag. Geef je zoon of dochter een pietenpak voor kinderen en laat hem of haar leren om hulppiet te worden. Met verschillende opdrachten, zoals pakjes gooien, schrijven met een veer en rijmen met de rijmpiet kan je kind zijn of haar pietendiploma halen. 

Verder is er een tentoonstelling over het verhaal van Sint Nicolaas. Hierin komen jij en je kind alles te weten over de goedheiligman. En willen jullie hem in levende lijve ontmoeten? Kom dan op 27 november en 4 december naar de brunch. Er is dan natuurlijk ook tijd voor een fotomomentje met Sint. Vergeet geen pietenpak voor jezelf mee te nemen!

Tip 2. Pietendorp in het Zuiderzeemuseum, Enkhuizen

Op 20, 26 en 27 november verandert het Zuiderzeemuseum in een heus Pietendorp. Maar liefst 150 Pieten nemen hier hun intrek om alle werkzaamheden van de goedheiligman in goede banen te leiden. Jij en je kind kunnen het Pietendorp bezoeken en de Danspieten, Bakpieten, Postpieten, Sportpieten en Fanfarepieten ontmoeten.

In de pepernotenbakkerij zien jullie hoe de pepernoten gebakken worden. Wie weet mag je er wel een paar proeven! Teveel pepernoten gegeten? Dans ze er weer af met de gaafste moves van de Danspieten. 

Tip 3. Sinterklaasfilms bij Kinepolis, Leidschendam Mall of the Netherlands

Ook dit jaar draaien er weer leuke Sinterklaasfilms in de bioscoop. Neem je kind mee naar De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis. In deze spannende film krijgt Hugo Hogepief de belangrijke taak om op de sleutelring van Sinterklaas te passen. Dit is de sleutel van de kluis waar alle cadeautjes voor pakjesavond liggen. Als Hugo een nare val maakt krijgt hij geheugenverlies en weet hij niet meer wie of waar hij is. Zal de sleutelring bij hem in veilige handen blijven?

Een andere leuke film is De Club van Sinterklaas en de race tegen de klok. De jonge piet Fernando laat per ongeluk de klok van Sinterklaas vallen. Een echte ramp want als de klok stilstaat is de magie van Sint verdwenen. Zullen Sint en hulppiet Fernando de klok weer op tijd aan de praat krijgen voor pakjesavond? Beide films zijn voor alle leeftijden en daardoor zowel leuk voor jong als oud. 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.