ROADTRIP ALGARVE MET DREUMES IN VINTAGE VOLKSWAGEN CAMPER!

Kamperen op de mooiste plekken met uitzicht op zee. Slapen onder de sterren. Barbecuen aan het strand en genieten van de zonsondergang met een glas wijn. Een roadtrip door de Algarve in een Volkswagen campertje, dat leek ons wel wat!

Wij huurden ons VW campertje van Siesta Campers dat is opgericht door kunstenaarsechtpaar Claire en Loyd. Zij trokken zelf de wereld rond in een camper en vonden dat zo leuk dat ze er hun bedrijf van maakten. Ze begonnen met de verhuur van een busje en nu rijden er in de Algarve campertjes rond in alle kleuren!

roadtrip-in-een-vintage-volkswagen-camper-7 roadtrip-in-een-vintage-volkswagen-camper-1 roadtrip-in-een-vintage-volkswagen-camper-3 roadtrip-in-een-vintage-volkswagen-camper-5 roadtrip-in-een-vintage-volkswagen-camper-8 roadtrip-in-een-vintage-volkswagen-camper-10 roadtrip-in-een-vintage-volkswagen-camper-9

Start van de roadtrip in Faro

We hebben afgesproken bij het treinstation van Faro. Eindelijk gaan we onze nieuwe vriend ontmoeten waarmee we de komende week zullen rondtrekken! Toch wel een beetje spannend!

Hoe zal het zijn om er in te rijden? En hoe gaan we dat doen met slapen? Dan zien we hem in de verte aankomen. Zo’n vrolijk groen busje brengt je meteen in de vakantiemodus. Wat ziet hij er cool uit! Alle campertjes hebben een eigen naam en wij hebben de groene ‘Fern’.

Siesta Campers

We worden leuk ontvangen door Sofia van Siesta Campers en ze laat ons zien hoe alles werkt. Hoe je het dak omhoog moet klappen, hoe je de bus ombouwt en de bedden uitklapt tot een klein appartementje voor vier personen.

Twee tweepersoons bedden en een klein keukentje met een koelkastje. Handig met een dreumes, want zo heb je altijd een hapje bij de hand. En natuurlijk staat de wijn vast koud voor op de plaats van bestemming.

Grappig om te zien dat het kleurthema tot in elk detail is doorgevoerd, de gordijntjes, het servies, ja zelfs de parasol en barbecue zijn bijpassend groen!

On the Road met onze dreumes

Dan is het tijd om zelf op weg te gaan! Als je achter het stuur zit voel je pas goed hoe je terug in de tijd gaat! Het rijden is dan ook een ervaring op zich zo zonder stuurbekrachtiging.

Het is dus even wennen, maar al snel rijden we weg alsof we niet anders gewend zijn. De raampjes gaan open, er zit geen airco in deze oude bakkies, en dat doe je heel oldscool met de hand!

Wat wel lekker van deze tijd is, is dat het busje is uitgerust met internet en je je Iphone kunt inpluggen voor een lekker muziekje. Onze roadtrip kan beginnen! 

Overal waar we komen zien we mensen met een glimlach naar het busje kijken en zwaaien naar ons. Je wordt ook spontaan vrolijk van zo’n gezellig vintage busje, met z’n specifieke ronkende motor en in het keukentje rinkelen de kopjes vrolijk bij elke bocht of hobbel. Natuurlijk zwaai je, net zoals bij truckers, naar andere VW bestuurders!

Slapen op het strand

Als we ergens aan het strand parkeren en het dak uitklappen voor een kopje koffie of lunch, komen er altijd mensen naar ons toe voor een praatje of om een foto te maken. Iedereen vindt het zo’n leuk gezicht, helemaal met een kleintje achterin.

Kamperen met een dreumes is één groot avontuur. Wij staan op leuke campings met alle voorzieningen zoals zwembad en speeltuin maar kamperen ook in het wild met prachtig uitzicht over de oceaan.

Wij slapen zelf op het bovenbed en voor Aaf zet ik ‘s avonds het Deryan tentje beneden in de bus neer, zodat ze nergens vanaf kan vallen en niet ineens in haar eentje door de bus gaat stommelen midden in de nacht!

Het is ontzettend gezellig om weer eens zo dicht bij elkaar te slapen en om haar vanuit mijn bed te kunnen zien als ze wakker wordt. ‘s Ochtends wil ze meteen achter het grote stuur zitten en roept ze: ‘Auto, auto, jaja!’.

Route van de Roadtrip door de Algarve

Ons tripje start in Faro en gaat via Sagres naar de westkust tot aan Odecceix. Een roadtrip langs beeldschone stranden en leuke stadjes met pastelkleurige huizen.

Door het binnenland rijden we via Silves weer terug naar Faro. Het is een prachtige route waar veel te zien is en er zijn genoeg mooie plekjes om te overnachten.

We nemen in Faro afscheid van ‘onze’ Fern en als Aaf en ik hem uitzwaaien, moet ik wel even een traantje wegpinken. Wat is het bijzonder om een roadtrip met dit campertje te maken en wat een coole vakantie om aan terug te denken. 

Elke camper heeft ook een eigen travellog, een boekje waar iedereen zijn avonturen inschrijft. Leuk om de nuttige tips en soms hilarische verhalen van andere reizigers te lezen. Natuurlijk schrijf je zelf een verslag om te delen met de vakantiegangers na jou. Misschien ben jij de volgende?

 

Meer Portugal tips? Lees dan de blog met alle tips over Lissabon. 

 

BLOG BY MARIEKE VISSER

Marieke Visser woont met vriend Marc en dochter Aaf (maart ’15) in Amsterdam. Marieke schrijft graag, is dol op fotografie, kunst en design met een goed verhaal. Ze houdt van het leven in Amsterdam. De CITY heeft zoveel te bieden, ook als je kinderen hebt. Daarom blogt zij voor CITYMOM graag over lifestyle voor mommy’s (to be) en kids

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.