MIJN GEHEIM VOOR MEER ENERGIE

Iedere dag zat ik uitgeblust om 18.30 op de bank en wilde ik mijn bed in. Alle energie uit mijn lijf was weg. Hoe kon dat? 

Ik vond dat ik juist genoeg me-time en rust nam. Mijn kinderen en ik slapen goed. Ik dacht dat ik in balans was. En toch iedere dag dat ‘moe zijn gevoel’? Herken je dat? 

Ik ging nadenken. Dat mijn leven momenteel wat meer in balans is gekomen door goed slapende kinderen en dus een goed slapende ik, wil natuurlijk niet zeggen dat alles opeens opgelost is. 

Bobbi en Fitz zitten sinds kort in hetzelfde ritme (ze gaan beide nu naar school) maar de afgelopen zeven jaar was een echte ratrace. Toen Bobbi 3.5 was, werd Fitz geboren en begonnen de tropenjaren opnieuw. Zeven jaar weinig slapen, een druk gezinsleven, veel reizen. 

Ik hou van sociale dingen, en dat wil ik niet nu ik MOM ben dat aan de kant zetten. Dus in het weekend laat thuis, maar wel vroeg weer op. Kortom al die jaren bouwde ik roofbouw op mijn energielevel, waardoor dat steeds lager werd. Dé reden dat ik nu steeds zo moe was. 

Net nu ik dacht juist weer volle energie te hebben voor alles, zat ik uitgeblust op die bank. Met een deken over mij heen. 

Hier had ik geen zin! 

Dus ging ik mij verdiepen in manieren om mijn moeheid op te lossen. Zo kwam ik erachter wat er miste: IJZER! 

IJzer is levensbelangrijk! Hoezo wist ik dat niet!? 

IJzer draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en oververmoeidheid en speelt ook een belangrijke rol in het normale energiemetabolisme!

IJzer maakt het vervoer van zuurstof in de rode bloedcellen mogelijk en zorgt er voor dat het immuunsysteem goed functioneert. 

Maar dat IJZER bijdraagt tot een normale energieproductie en helpt tegen vermoeidheid, dat was echt een eyeopener voor mij. 

VAN IJZER KRIJG JE MEER ENERGIE!

Ik ging mij er meer en meer in verdiepen en leerde het volgende: 

Er zijn twee factoren die bepalen hoeveel ijzer je binnenkrijgt, het ijzergehalte (de hoeveelheid ijzer die je krijgt) en de biologische beschikbaarheid (hoeveel ijzer je kunt absorberen en gebruiken). 

Je kunt ijzer halen uit je voeding. Voeding bevat twee types van ijzer; niet-heemijzer en heemijzer. 

Niet-heemijzer zit in planten, noten en peulvruchten. Dat ijzertype wordt veel minder goed geabsorbeerd dan heemijzer, dat in dierlijke producten zoals vlees en vooral rood vlees zit. 

Als vlees gekookt en ingevroren wordt, kan dat het gehalte aan heemijzer verlagen. Bovendien zijn er verbindingen die van nature aanwezig zijn in groenten (fytaten, polyfenonen, tanninen) en in melk en eieren die de ijzerabsorptie kunnen remmen.

We krijgen dus wel ijzer binnen maar lang niet genoeg om als BUSY MOMS aan onze behoefte te voldoen. Mijn vermoeidheid kwam dus door een ijzer tekort. Ik besloot mijn tekort aan te vullen met supplementen en de ETOS adviseerde mij Active Iron & B Complex Plus voor Vrouwen te gebruiken. 

Active Iron & B complex plus voor vrouwen is het eerste ijzer met B-complex plus speciaal op maat gemaakt voor vrouwen. Het is klinisch bewezen dat het ijzer in Active Iron 2x beter geabsorbeerd wordt dan het ijzer in andere ijzertabletten.

Ze zijn ook gemakkelijk in te slikken en worden zelfs op een nuchtere maag goed verdragen (niet meer misselijk dus na het innemen!). De formule vermindert ook de irritatie van de darmen als gevolg van ijzer.

Active Iron & B-complex Plus voor vrouwen is door wetenschappers specifiek voor vrouwen ontwikkeld en bevat vitaminen B1, B2, B3, B5, B6 en B12, die allemaal bijdragen tot het normale energieleverende metabolisme in het lichaam. Het is ook geschikt voor vegetariërs en bevat geen kunstmatige bewaarmiddelen, gist, gluten of suiker.

MIJN ENERGIE IS TERUG! 

Ik had niet verwacht dat het dagelijks slikken van een ijzersupplement mijn leven zoveel beter zou maken! Ik ben niet meer moe. Ik zit niet meer uitgeblust op de bank. Mijn energie is terug! En dat allemaal dankzij 1 pilletje per dag van Active Iron! 

KOOP ACTIVE IRON BIJ DE ETOS 

OF LEES MEER OVER DE SUPPLEMENTEN OP DE WEBSITE VAN ACTIVE IRON

BLOG BY BETTINA NESEKER

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.