VERNIEUWD NIJNTJE MUSEUM FEESTELIJK GEOPEND

nijntjemuseum-utrecht

Het nieuwe nijntje museum in Utrecht is op woensdag 21 juni, op nijntjes verjaardag, feestelijk geopend. Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht, en nijntje openden samen het museum met een gouden sleutel. Het vernieuwde museum is bijna verdubbeld in oppervlakte en beschikt over een nijntje museumcafé, een 360 graden projectie en nieuwe themaruimtes. 

nijntjemuseum-utrecht

Niet alleen de bestaande zalen zijn vernieuwd, ook heeft het museum twee nieuwe themaruimtes: ‘de boerderij van jan’ en ‘de winkel van betje’. Voor voorscholen en primair onderwijs zijn hierbij speciale lesprogramma’s ontwikkeld.

Ook nieuw is ‘de leeszaal van nina’ waar boekjes liggen om uit (voor) te lezen. Dit is ook de plek waar regelmatig voorleesmomenten georganiseerd worden. Op de route door het museum komen bezoekers vanzelf langs een 360 graden projectieruimte. Hier is een voorstelling te zien met boris beer in de hoofdrol.

NOG TOEGANKELIJKER

Het nijntje museum is speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters, dicht bij hun belevingswereld en op hun formaat. Kinderen kunnen er spelenderwijs leren door middel van kunst, taal en beweging. Het museum is geheel rolstoelvriendelijk en er is rekening gehouden met kinderen met een visuele of auditieve beperking.

nijntjemuseum-utrecht

Naast visuele spellen, zijn er spellen met reliëf en van verschillende tactiele materialen. Zo zijn er voelspellen, geurkastjes en beweegspellen. Prikkelgevoelige kinderen kunnen tot rust komen in een van de prikkelarme cabines. De voorleesmomenten zijn in verschillende talen en er worden rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal georganiseerd.

nijntjemuseum-utrecht

Nijntje museumcafé en nijntje producten

In het museumcafé kunnen bezoekers genieten van een hapje en drankje, geheel in nijntje stijl. Producten van nijntje zijn nog steeds te koop aan de overkant van de straat: in de winkel in het Centraal Museum. Verschillende nijntje producten zijn exclusief voor het museum gemaakt.

nijntjemuseum-utrecht

Agnietenstraat 2, Utrecht
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10.00-17.00 uur

Tickets zijn verkrijgbaar via https://tickets.nijntjemuseum.nl/nl/tickets

Bezoekers wordt aangeraden om voorafgaand aan hun bezoek tickets te reserveren

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.