8 X DIT HOEF JE NIÉT TE KOPEN ALS JE EEN BABY KRIJGT

8x-dit-hoef-je-niet-te-kopen-voor-je-newborn-in

1. Te veel kleding & speelgoed

A, je weet niet hoe lang/groot je baby is. Bobbi was bijvoorbeeld 4.5 kilo en ook nog eens lang waardoor ze maat 52 misschien twee weken heeft aangehad. Daarbij krijg je enorm veel kleding als kraamcadeautjes. Ook speelgoed krijg je heel veel. En het eerste half jaar speelt je baby sowieso niet echt met speelgoed. Kortom koop zo min mogelijk!

2. Veel luiers in 1 maat

Uit voorzorg neem je luiers in huis, zodat je deze in de eerste weken niet hoeft te kopen. Maar luiers in maatje 1 draagt je baby waarschijnlijk maar 1 week. Dus koop vooral 1 pak in 1 maat in het begin want je baby groeit snel!

3. Een luiertas

Echt een luiertas waarin je je hele hebben en houwen mee neemt gebruik je misschien de eerste maanden. Daarna gooi je een paar luiers, doekjes en een doek in je tas, that’s it. Dat kan ook wel mee in je normale tas. Mocht je toch een luiertas kopen, schaf en dan 1 aan die je daarna ook als business bag kan gebruiken. Kijk voor inspiratie op de blog: De 7 beste luiertassen voor tassen die je zowel als luiertas, maar ook als werktas kan gebruiken.

4. Een flessenwarmer

Dit is echt zo’n apparaat dat veel geld kost, maar wat je echt niet nodig hebt. Je kan namelijk ook prima een fles in een pan (of maatbeker) met heet water zetten om een flesje te verwarmen.

5. Baby verzorgingsproducten

Babylotions, olie, badschuim, shampoo… bijna nog nooit bij Fitz gebruikt en hij is bijna 1 jaar. Zo weinig mogelijk cosmetica op een baby huid is het beste dus het eerste jaar hoef je al helemaal geen grote potten te kopen maar heb je genoeg aan een proefmonster. Ook een haarborstel heb ik nooit nooit gebruikt.

6. Flessenrek

Alle flesjes kan je ook gewoon op een schone theedoek laten drogen.

7. Luieremmer

Ik ben nog geen luieremmer tegen gekomen die het goed doet. Je kan net zo goed de luier in een luierzakje van de Hema gooien (die hebben een lekkere lucht!) en ze in een normale vuilnisemmer gooien.

8. Voedingskussen

Misschien ligt het aan mij, maar ik vind dit echt een extreem onhandig ding. Je kan net zo goed een normaal kussen gebruiken die je toch al hebt!

WETEN WAT JE WEL ECHT MOET HEBBEN? LEES DAN: 10 BABY ESSENTIALS 0 – 6 MAANDEN.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.