Blog Bettina: Instagram addict

@citymomnl

Ik ben er niet direct mee begonnen. Ik wist dat gaat mis. Het moment om een account te maken stelde ik zo lang mogelijk uit. Mijn stagiaires zeiden, “je moet het echt doen”. Mijn bezoekers zeiden, “waar is je account?”. Jahaaaa ik weet het. Maar ik wil niet nog een verslaving (ik verspilde al avonden en avonden aan Pinterest…) Maar ja.. je wilt niet echter blijven.. Account toch uiteindelijk aan gemaakt.

Eerste dag al verslaafd. I knew it.

Ik vind het niet erg. Ik heb mij aan de verslaving over gegeven.. Ik wist dat het ging komen. Verzetten had geen zin. Ik ben visueel ingesteld. Ik hou van mooie plaatjes. Ik vind het leuk om te zien hoe andere hun leven inrichten wat ze doen. Ik hou van fotograferen. Ik ben altijd op zoek naar inspiratie. En dit heb ik allemaal gevonden. Mijn nieuwe liefde heeft dit allemaal. Ik kan er de hele dag mee bezig zijn. Wie niet? denk ik nu. “Heb jij nog geen instagram” zeg ik tegen mijn een vriendin. “Ik heb je een bericht gestuurd op Facebook, hoezo reageer je niet?” zei een andere vriendin laatst. “Een bericht via Facebook?!? zo 2012” was mijn antwoord…

Loop ik ergens, denk ik, zou dit een goede foto voor Instagram zijn? Kleur goed, licht goed? He shit. Te donker. Dat kan ik niet posten. Het eerste wat ik doe als ik s’morgens wakker word is mijn Instagram account checken. En ja daar word ik dus soms allemaal een beetje gek van. Er zitten natuurlijk ook nadelen verbonden aan een verslaving.. Iets anders wat ik ook irritant vind zijn al die leuke spullen die ik op Instagram voorbij zie komen. Oh wow, wat een coole zonnebril, die wil ik ook. Wat een gaafe outfit voor Bobbi, waar koop ik dat? He Zara/Bobo Choses/H&M heeft een nieuwe collectie, wat mooi! Wanneer verkrijgbaar? Die kinderkamer is te gek. Zo wil ik de kamer ook hebben. We moeten gaan herinrichten. Die en die is op een tropisch eiland. Ik wil ook naar een tropisch eiland. Nu meteen. Aaahhhhh ik kan er soms niet tegen. Teveel leuks en moois waar ik jaloers en hebberig van word. Het gras is altijd groener op Instagram. En dat is irritant. Heel irritant. En dan leg ik mijn telefoon weer weg. Om hem een half uur later weer te pakken om een foto te plaatsen.

“Ik ben Bettina. Ik ben Instragam-verslaafd”.
“Hi Bettina”.

 

PS Herken jij je in bovenstaande? Volg mij dan via instagram.com/citymomnl

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.