HOTEL LE BARN IN FRANKRIJK, SUPER VEEL LEUKE ACTIVITEITEN VOOR DE KIDS

Je even terugtrekken op het Franse platteland, eventueel in combinatie met een citytrip Parijs. Goed plan, want ‘le printemps’ in Le Barn is een periode vol activiteiten, voor het hele gezin. 

Het hotel laat zien hoe je de lente viert in stijl, met een hoofdrol voor de natuur. En tijdens het Pinksterweekend scoor je hier de mooiste vintage items op Le Barn Brocantemarkt.

Le Barn is een uniek hotel met restaurant en spa. Een 19e-eeuwse boerderij, twee authentieke agrarische schuren (de ‘barns’) en een molen vormen de kern van deze bijzondere plek. Wat er in de moestuin groeit, zien gasten dagelijks terug op hun bord. Of je nu gaat voor een potje petanque, een fietstocht door die fijne Franse dorpjes, een boswandeling of relaxen in de hot tub, zowel koppels als gezinnen met kinderen kunnen zich hier opmaken voor een bijzonder verblijf.

Meivakantie in Frankrijk

Hotel Le Barn bevindt zich in het hart van regionaal natuurpark Haute Vallée de Chevreuse. Midden in het groen met talloze typisch Franse dorpjes in de omgeving. En door de locatie op zo’n 45 minuten rijden van Parijs, is het ook de perfecte plek om een citytrip te combineren met rust in de natuur.

Ideaal voor de meivakantie, wanneer je wat langer de tijd hebt om het échte Frankrijk te proeven. Ook in Le Barn wordt de meivakantie uitgebreid gevierd. 

Yoga, speurtochten en knutselen

Van zaterdag 23 april t/m zondag 8 mei worden er dagelijks activiteiten georganiseerd, gratis voor jong en oud. Kennis van de Franse taal is niet nodig, iedereen kan meedoen. Wat dacht je van yoga voor ouders (kinderen mogen ze aan het werk zetten), dierenyoga (honden welkom!), pilates, ochtendgymnastiek en cardio-training. 

Alles vindt zo veel mogelijk buiten plaats, heerlijk in het gras. Kinderen kunnen ook bij de receptie een kaart ophalen voor een spannende speurtocht of oriëntatiespel. En op woensdagen, vrijdagen en zaterdagen kan er onbeperkt worden geknutseld. 

Weekend: tekenen en chocola maken

In de weekenden wordt er flink uitgepakt. Op zaterdag 23 april, 30 april en 7 mei wordt er een ‘drink & draw’ gehouden; borrelen en tekenen. Een activiteit voor zowel koppels als gezinnen, waarbij de kinderen hun Barn favorieten beschrijven, waarna de ouders elk antwoord moeten tekenen. Daarna wordt het schilderij samen afgemaakt. 

Zelf iets bedenken en met verf je creativiteit de vrije loop laten, mag natuurlijk ook. De zondagen staan in het teken van chocola. Op zondag 24 april, 1 mei en 8 mei (moederdag) wordt er van 10:30 – 12:00 uur een workshop chocola maken gegeven.

Pinksteren: La Brocante du Barn

Vintage liefhebbers boeken met Pinksteren een verblijf in Le Barn, want op zaterdag 4 en zondag 5 juni vindt ‘La Brocante du Barn’ plaats, oftewel: de vlooienmarkt. Kenners weten dat je in Frankrijk altijd de mooiste vintage items vindt, dus wat is er beter dan er met je neus bovenop te zitten. 

Er komen ruim 25 professionele handelaars in tweedehands spullen, van meubels tot servies en van fietsen tot vinylplaten, hier is echt alles te vinden voor een uniek interieur. Le Barn kan tijdelijk spullen voor je opslaan en eventueel het transport naar huis regelen. Ook niet-hotelgasten zijn welkom om te komen snuffelen.

Kamers en prijzen

Le Barn heeft verschillende kamertypen: Classique, Supérieur, Deluxe en Suites. Ook zijn er familiekamers en groepskamers. Vanaf €220 per nacht voor 2 personen (Classique kamer), inclusief ontbijt. Toeslag kinderbed: €45. Alle activiteiten tijdens de feestdagen zijn inbegrepen.

www.lebarnhotel.com 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.