DE HOTSPOTS VAN MOM KIM PIETERS

Foto: Liselore Chevalier

Foto: Liselore Chevalier

Kim Pieters is bekend geworden door haar rol als Claire Simons in ‘Onderweg naar Morgen’ en door haar hoofdrol in de dramaserie ‘Julia’s Tango’. We kennen haar ook als ‘De Mol’ in ‘Wie is de Mol’ in 2010. Zij speelde in diverse films, series en ze staat in het theater. Kim is moeder van Jacob & Ebe en vertelt aan CITYMOM de favoriete plekken van haar en haar kids in de stad.

Wat zijn je favoriete plekken in de stad om heen te gaan met Jacob & Ebe?

Ik woon in Amstelveen en dichtbij de geitenboerderij, dus die staat met stip op één. We hebben hier ook een heel leuk klein poppentheater. In Amsterdam ga ik graag naar Artis, naar het Amstelpark of gewoon lekker fietsen door de stad en ergens lunchen.

Wat doe jij het liefst op een vrije dag met je kind?

Het liefst ga ik naar het strand, als het weer het toelaat. Vooral zwemmen in zee vinden ze het einde. En dan lekker blijven eten. Na 17 uur is het strand rustig en op z’n mooist.

Wat vind je kinderen zelf het leukst om te doen in de stad?

Ze vinden beesten erg leuk, maar of dat nou een leeuw in Artis is, of een verdwaalde eend in de gracht, dat maakt  niet zoveel uit. Verder is Jacob gek op fonteinen en kerkklokken die luiden, dus ik heb van die fietsroutes langs de fonteinen en kerktorens.

Wat is volgens jou de beste plek in het buitenland om naar toe te gaan met kinderen?

Volgens mij moet je ergens heengaan waar je het zelf leuk vindt en niet alleen voor je kinderen een plek zoeken. Ik let wel op praktische dingen tegenwoordig: is er een leuk restaurant in een straal van 300 meter? Dan hoef ik ’s avonds niet thuis te zitten vanaf 20:00 als de kinderen op bed liggen, maar kunnen we nog even uit eten met de babyfoon. Maar een boek lezen in een luie stoel op een veranda vind ik ook heerlijk! Verder wil ik graag een fijn strand en wat leuke stadjes en marktjes in de buurt. Kijk, er zijn mensen die gaan backpacken met een kind van 1.5 jaar. Niks mis mee, maar ik heb er geen zin in. Ik heb zelf veel verre reizen gemaakt en vind het nu eigenlijk wel leuk om in Europa te blijven: Zuid-Frankrijk, Italië of Spanje. Als ze groter zijn wil ik graag met naar Zuid-Afrika, naar de prachtige wild parken.

 

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.