VIND BIJ CAMPSPACE EEN UNIEK BUITENAVONTUUR

Of wij een minitripje via Campspace wilde testen? Natuurlijk! Campspace is hét platform voor unieke en duurzame buitenavonturen. De locaties zijn unieke plekken om te overnachten midden in de natuur.

Van achtertuinen in de polder tot bijzondere hutten in het bos. Wanneer je een Campspace boekt weet je zeker dat je op een plek terecht komt waar je ongestoord van de natuur kunt genieten.

Deze plekken worden aangeboden door mensen zoals jij en ik, die hun eigen stukje buiten graag delen met anderen. Zo maken ze, samen met hun hosts, buiten zijn aantrekkelijker, laagdrempeliger en persoonlijk. Ze zitten niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld.

PLEKKEN MET EN ZONDER VASTE ACCOMODATIE

Voor ons was het wel even zoeken naar een geschikte plek. Er zijn veel prachtige kampeerplekken, maar gezien wij zelf geen tent en kampeerspullen hebben vielen er veel opties af. Gelukkig waren er ook veel plekken met een vaste accommodatie. De meeste voor maximaal 4 personen, maar ook een aantal voor 5, 6 of nog meer personen. 

Één van de uitgangspunten van Campspace is duurzaamheid. Daarom is hun doel helder: iedereen binnen een half uur op een Campspace. En ja hoor, ook op een half uur rijden van Eindhoven, vonden wij ons pareltje in Retie onder de naam Oplaadpnt. En zo hebben wij een weekend gekampeerd in de diepe achtertuin van de vriendelijke Jolanda en Koen en hun 2 kinderen. 

Een grote bell tent met vrij zicht op de weilanden. Koen is erg handig met hout en heeft veel in elkaar gezet, zoals het speelhuis, de douche en de wc. De wc was een hoogtepunt voor onze kids. Naast dat het huisje zo uit de Efteling lijkt te komen, is het een composttoilet. Was dat even spannend, zonder door te spoelen en met zaagsel erop.

KIDSPROOF KAMPEREN

Voor de kids is er verder genoeg te doen: een grote trampoline, een speelhuis, een zandbak, fietsjes en volop ruimte om rond te rennen! En 24/7 fluitende vogels erbij. Compenseert de overduidelijke aanwezigheid van onze 3 kids een beetje. Misschien iets om erin te houden: een campingplek voor ons alleen zodat we ons geen zorgen hoeven te maken over de overlast..!

Ook heel fijn: er is op loopafstand een supermarkt en een hoevewinkeltje met verse streekproducten. En aan het einde van de straat ook nog een een cafetaria met frietjes en sushi voor wanneer het barbecueën niet lukt of je de moeite wilt besparen..

Blotevoetenpad

TIPS VOOR DE OMGEVING VAN KAMPEERPLAATS Oplaadpnt

Ondanks dat het maar een half uurtje rijden was vanuit thuis, zaten wij in een voor ons nog onbekende omgeving. Gelukkig had Jolanda tips voor ons waar wij meteen gebruik van hadden gemaakt en die ik ook weer graag met jullie deel!

Prinsenpark: een prachtig groot natuurgebied met van alles te doen voor kinderen. Naast fietsen, wandelen en hutten bouwen is er een speciale kinderlooproute met allerlei parcours voor kids om zich op uit te leven. De route is 1 km, dus ook voor kleintjes geschikt. In het gebied zijn verder ook nog diverse grote vijvers, vogelkijkhutten en een blotevoetenpad.

zilvermeer

Zilvermeer: Als je hagelwitte stranden zoekt, moet je hier zijn! Prachtig strand, lekker zwemmen, glijbanen in het water, grote speeltuinen en een basic menukaart. De entree voor een dag is gratis t/m 5 jaar, daarboven koste het €5,- per persoon. 

Oplaadpnt kan ook allerlei activiteiten organiseren voor jou en je gezin/vrienden. Wij hebben een ritje gemaakt met paard en wagen van de vriendelijke buurman Jos. Deze zou 2,5 uur duren.. Dat was een no-go met onze 3 stuiterballen dachten wij, maar het was warempel gelukt en zelfs rustgevend geweest! En omdat Jos wist dat alleen maar rijden te lang zou duren, was hij gestopt bij kidsproof eetplek De Witte Haas. Een plek verstopt tussen het groen voor een hapje met een grote speeltuin en diertjes erbij.

Via Campspace kan je dus  bijvoorbeeld boeken bij Oplaadpnt, of één van de andere vele mooie plekken. Er zijn ook hele toffe locaties en originele accommodaties te boeken als je goed zoekt. Wat dacht van je van een tent op een eiland, een bunker op de heide of een grote lijnbus om in te overnachten?

Kortom voldoende reden om een (mini)break of langere vakantie te boeken via Campspace!

 

BLOG BY MAARTJE VAN DEN BOSCH

Mijn naam is Maartje en samen met Wesley zijn wij de trotse ouders van ons zoontje Pax (2014) en tweeling Kodi & Nola (2017). Ik ben geboren in een dorp maar de liefde heeft mij sinds 2010 laten settelen in Eindhoven, waar ik erg blij mee ben! Alles wat ik miste in mijn dorp, heb ik hier bij de hand. Ik zou niet anders willen. Naast lover en moeder ben ik (gelukkig) ook een collega. Ik werk parttime bij een vrijwilligersorganisatie als coördinator en managementondersteuner. Hopelijk kan ik andere mensen inspireren met mijn blogs over o.a. Eindhoven, reizen & kinderkamers.

 

 

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.