BLOG LIESBETH: DIE VLEKKEN OP MIJN SHIRT NEEM IK VOOR LIEF

watching tv

Alle huishoudelijke ballen in de lucht houden. Kun jij dat? Ik heel vaak wel, maar echt niet altijd. Je kids vermaken, opruimen, ramen zemen, boodschappen doen, niet moe willen zijn, wel moe zijn en dus dutjes willen doen, de was doen, avondeten klaarmaken, afwassen. Ik vergeet vast nog wat in dit rijtje. In het begin toen onze baby’s er net waren heb ik mezelf voorgenomen om niet een moeder te zijn die al tijdens de kraamweek het hele huis spik en span wil hebben. Dat lees je namelijk in de boekjes. Dat vrouwen dat niet los kunnen laten. Ik had zo’n kraamglossy en ik moet zeggen, er stonden veel goede tips in. De boel de boel laten ging mij best goed af. Maar na een aantal maanden betrapte ik mezelf erop dat ook ik het huis goed schoon wilde hebben. Te goed. Want je verwacht bezoek en dan is het niet fijn als het niet schoon is. Toch? Het slaat eigenlijk nergens op. Alsof het bezoek zich iets aantrekt van die zichtbare plint waar het laagje stof nog op ligt.

Inmiddels ben ik geen opruimneuroot meer. Ik doe overdag gerust een dutje en lees een tijdschrift. Terwijl het huis nog een grote bende is. Maar om 18.00u niet meer. Want weet je wat ik doe? Om 17.30u race ik door het huis. Zet ik eerst beide dochters voor de televisie. Zo. Alsjeblieft. Sesamstraat. Mama gaat gauw even schoonmaken. Alle onnodige spullen haal ik van de vloer. Ik veeg (dat doe ik wel drie keer per dag) de laatste kruimels op. Ik pak uit alle hoeken en gaten kopjes, bordjes, rietjes, lepeltjes en vorkjes en zet deze bij elkaar op het aanrecht. Ook neem ik de tafel af. Even snel de plaids opvouwen. Het speelgoed gooi ik bij elkaar op een grote hoop en het huis ziet er in twintig minuten opgeruimd en gezellig uit. Dan heb ik nog tien minuten om m’n joggingbroek uit te trekken, mijn haar goed te doen, de make-up bij te werken en mezelf in die stoere strakke spijkerbroek te hijsen.

Huppekee! Klaar. Die vlekken op mijn shirt neem ik voor lief. Nog even snel twee glazen rode wijn inschenken en een waxinelichtje aansteken. Je partner komt thuis, zichtbaar blij. Wedden dat hij je ’s avonds een compliment geeft omdat hij zo trots op je is omdat je al die ballen zo goed in de lucht kan houden? En met een beetje mazzel gaat hij koken, ruimt ie na afloop de keuken op en zegt “Ga jij maar lekker je tijdschrift lezen lieverd, daar ben je vast aan toe”.

BLOY BY LIESBETH

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.