GEEN KIND AAN JE KINDEREN IN DE FRANSE BADPLAATS ARGELÈS-SUR-MER

Zee, strand, bergen, een historisch centrum en zo’n 50 campings. De Franse badplaats Argelès-sur-Mer heeft alle ingrediënten voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zon, zee, strand, cultuur, natuur en veel wandel- en fietspaden.

Het ligt aan de Franse zuidkust in het departement Pyrénées-Orientales, op 25 kilometer afstand van de stad Perpignan en in een half uur rijden zuidwaarts ben je bij de Spaanse grens.

Zeker voor gezinnen met jonge kinderen een geschikte vakantiebestemming vanwege onder meer de mooie stranden van 7km lengte, een sfeervol historisch centrum met een doolhof aan straatjes die het een Spaanse sfeer geven, een pittoreske haven en een majestueus bergachtig achterland met het wandel- en mountainbike paradijs Les Albères en het avonturenpark Paradise Aventure.

Avonturenpark Paradise Aventure


De hele familie met kinderen vanaf 2 jaar kunnen zich hier vermaken met maar leifst zes verschillende attracties. Wil je een dagje klimmen, springen, klauteren en zippen van boomtop naar boomtop, het avonturenpark Argeles Aventure biedt kinderen vanaf 2 jaar tot 16 jaar ongekend plezier.

Voor iedere leeftijdscategorie zijn er routes uitgestippeld met verschillende moeilijkheidsgraden. Of ga naar het Canyoning park waar je onder begeleiding van instructeurs langs rotswanden klimt en van rotspunten in waterbassins springt. Acrocabane is bedoeld voor kinderen van 5 tot 11 jaar waar zij heerlijk kunnen ravotten in een parcours van houten hutten en durfals van 12 jaar en ouder gaan naar La Tour de L’extreme waar je onder meer van een hoogte van 8, 11 of 28 meter op een airbagzak kunt springen.

paradise-aventures.com

Wandelen en fietsen


De omgeving leent zich uitstekend om er met de fiets of benenwagen op uit te  gaan. De VVV van Argelès-sur-Mer heeft twee nieuwe – Franstalige – brochures uitgebracht: ‘Balades & Randonnées pédestres’ met 10 korte en langere (ron)wandelingen. Per route zijn door middel van icoontjes de lengte, tijdsduur, hoogteverschillen en moeilijkheidsgraad aangegeven. De routes worden tevens door middel van een kaart weergegeven. Veel wandelingen starten vanaf de parkeerplaats van de plaats Valmy.

De brochure ‘Balades á vélo & randonnées VTT’ beschrijft 10 zowel lichte fietstochten als zwaardere mountainbikeroutes. Sommige passeren olijfboomgaarden, perzikboomkwekerijen, nectarine- en abrikozenfruitbomen, terwijl je voor andere een mountainbike nodig zal hebben – waaronder de Chemin de liège die door wijngaarden en langs kurkeiken loopt met een zware afdaling. Beide brochures zijn te downloaden via de website van het verkeersbureau.

Streekproductenmarkt


Aangeraden wordt om zeker een plaatselijke markt te bezoeken want het wemelt van de streekproducten hier: onder de lekkerste en ambachtelijk gemaakte eetwaren en dranken wijn, kaas, bier, olijfolie, jam, vijgen en fruit. Eten uit de streek betekent dat het aanbod gekoppeld is aan het seizoen en dus varieert.

Campings

Met een aanbod van 48 campings in de omgeving is het een favoriete bestemming van families met kinderen.

Zo biedt 4-sterren camping Taxo Les Pins met een indrukwekkende waterpark lage heropeningsprijzen vanaf 220 euro voor een week in een stacaravan.

Camping Sardane – op zo’n 200 meter van het strand – is van plan om op 10 april open te gaan, met de mogelijkheid om een ​​”Coco Savannah” glampingtent te reserveren tussen de bomen voor 4 personen, vanaf 297 euro voor een verblijf van 7 nachten – tip: het zwembad van de camping is verwarmd.

Vijfsterren camping Criques met 248 kampeerplaatsen gaat 1 mei open en biedt een week in een ‘cabane etoile’ met zeezicht vanaf 245 euro (4 personen) of in een houten ecolodge voor 6 personen vanaf 350 euro.

www.argeles-sur-mer.co.uk/information/tourist-office

Fiets – en mountainbiketochten

De streek is een geweldig mountainbike gebied, kies voor mooie parcours op vlak terrein of leef je uit met zwaardere tochten in het achterliggende berggebied. Je kunt hier een mountainbike folder downloaden waarin 10 tochten zijn opgenomen variërend van 11 tot 26km. Eén van de zware tochten is ‘La boucle des Mas’ door het Albères Massief, een tocht van 24km met een klim van 627 meter. Een leuke 12km lange fietstocht voor het hele gezin is Circuit nummer 1, een rit langs de kust en rondom Argeles-sur-Mer.

Bijzonder natuurfenomeen: Orgues de l’Ille-sur-Tet

Op klein uurtje rijden van Argèles-sur-Mer ligt een bijzonder natuurfenomeen – les Orgues d’Ille-sur-Tet. Het Franse woord orgues betekent ‘orgelpijpen’ – lange hoge rotsformaties van zandsteen met grillige vormen. Er zijn mooie wandelpaden en is ook zeer geschikt voor kinderen, zijn ze jonger dan 10 jaar dan is entree gratis.

Paardrijden

De omgeving van Argelès-sur-Mer leent zicht uitstekend voor recreatieve ruitertochten: galopperen over het strand, lopen over groene weides en rijden door de rivier Tech. Men kan kiezen uit verschillende niveaus en groepjes worden begeleid door professionele gidsen. Enkele maneges die paardrijtochten organiseren zijn Ranch de La Sirene, Ranch les Amazones, Kentucky Ranch en Les Chevauchees Catalanes.

Kustwandeling

Le Sentier du Littoral is een mooie  wandeling dat vertrekt vanaf Argeles en tien kilometer verder eindigt in Port-Vendres na het prachtige dorp Collioure te zijn gepasseerd. De drie uur durende wandeling komt onder meer langs het strand van Racou, het fort Saint-Elme, de windmolen van Collioure en je kunt een bezoek brengen aan het kasteel van Royal de Collioure.  

Bereikbaarheid

Argelès-sur-Mer ligt vlak onder Perpignan, het is een autovakantiebestemming maar ook met de trein te bereiken. Dichtstbijzijnde vliegvelden zijn die van Perpignan (25km) en Girona (90km). De afstand Utrecht – Argelès-sur-Mer is 1400km.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.