8X TIPS VOOR HET KIEZEN VAN DE PERFECTE EETTAFEL VOOR JE GEZIN

8X TIPS VOOR HET KIEZEN VAN DE PERFECTE EETTAFEL VOOR JE GEZIN

Ben je als MOM opzoek naar een manier om je gezin rond de eettafel te brengen? Het kiezen van de juiste eettafel is essentieel als je een uitnodigende sfeer wilt creëren die aanzet tot gesprek en verbinding. Of je nu op zoek bent naar een klassieke, moderne of traditionele stijl, er zijn verschillende factoren die je in gedachten moet houden bij het kiezen van de perfecte tafel. Laten we eens duiken in 8 tips voor het kiezen van de juiste eettafel voor je gezin! 

1. Size Matters

Meet bij het kiezen van een maat eerst je eetruimte op en bedenk hoeveel ruimte je nodig hebt om je comfortabel te kunnen bewegen. Bedenk dat een grote tafel meer ruimte inneemt, maar ook meer zitmogelijkheden biedt. Aan de andere kant, als je beperkte ruimte hebt, overweeg dan kleinere rechthoekige tafel of bestellen ovale eettafel.

2. Materiaal

Bedenk welk materiaal het beste past bij je huidige inrichting en levensstijl. Als je kinderen of huisdieren hebt, kies dan iets stevigs en gemakkelijk schoon te maken, zoals houten of metalen tafels met glazen bladen. Wie liever iets eleganters heeft, kiest voor een tafel met marmeren blad of een tafel van massief hout.

3. Vorm

Ronde tafels zijn geweldig als je ruimte beperkt is, omdat ze niet al te veel bewegingsruimte nodig hebben. Wanneer je kiest voor eettafel rond bestellen, dan is het wel goed om in te schatten of jouw hele gezinnetje aan tafel past! Rechthoekige tafels bieden meer zitmogelijkheden, maar kunnen moeilijk in kleinere ruimtes passen. Overweeg ook ovale tafels, want deze combineren zowel ronde als rechthoekige stijlen en kunnen nog steeds veel mensen herbergen zonder al te veel ruimte in te nemen.

8X TIPS VOOR HET KIEZEN VAN DE PERFECTE EETTAFEL VOOR JE GEZIN

4. Stijl

Geef je de voorkeur aan een klassieke look of iets moderners? Zijn er specifieke kenmerken die je aanspreken, zoals ingewikkeld houtsnijwerk op de poten? Houd er rekening mee wat voor soort ontwerp het beste bij je interieur past voordat je een beslissing neemt.

5. Overgangsstukken

Overweeg de aanschaf van overgangsstukken zoals banken die van pas kunnen komen bij het ontvangen van feestjes van verschillende grootte of wanneer er extra zitplaatsen nodig zijn tijdens vakanties of speciale gelegenheden. Bankjes maken het ook gemakkelijker voor iedereen om bij elkaar te zitten zonder dat je individuele stoelen hoeft te pakken, wat een gezellige sfeer toevoegt aan elke bijeenkomst!

6. Hoogte

Zorg ervoor dat de hoogte van de tafel voor iedereen in je gezin geschikt is, zodat niemand moeite heeft om bij zijn eten te komen! Probeer op verschillende hoogtes te zitten voordat je je vastlegt, zodat iedereen altijd kan profiteren van comfortabele zitplaatsen. Bedenk ook hoeveel ruimte er is tussen de zitting van elke stoel en de onderkant van de tafel – meestal is ongeveer 28 centimeter ideaal. Wil je stoelen met armleuningen? Zo ja, zorg dan dat er genoeg ruimte is tussen die armleuningen en het tafelblad zodat je gezin comfortabel kan zitten. Probeer, indien mogelijk, verschillende vormen en stijlen uit voordat je een definitieve beslissing neemt – zo weet je zeker dat je er een vindt die het beste past bij de behoeften van je gezin!

7. Duurzaamheid

Investeer in kwaliteit materialen zoals massief hout of metalen frames, zodat je eettafel bestand is tegen dagelijks gebruik en vele jaren meegaat met vrienden en familie! Het laatste wat je wilt, is een gammele oude tafel die wiebelt telkens als iemand er overheen reikt! Duurzame tafels worden ook gemaakt van materialen als gecertificeerde biologische bamboe of teruggewonnen hout, zodat je er zeker van kunt zijn dat het materiaal duurzaam en energiezuinig is. Omdat bij de productie minder grondstoffen worden gebruikt, helpt de aankoop van een duurzame eettafel – vooral als je er een kiest die door de generaties heen kan worden doorgegeven – je ecologische voetafdruk te verkleinen, nu en in de toekomst.

8. Prijsklasse

Bepaal wat voor budget je in gedachten hebt voordat je gaat zoeken, zodat je geen tijd verspilt aan het bekijken van opties die niet betaalbaar zijn voor jou en je gezin. Je kunt ook uitkijken naar uitverkoop of tweedehands meubelwinkels online, die wellicht geweldige aanbiedingen doen voor stukken van hoge kwaliteit tegen gereduceerde prijzen!

Het vinden van de perfecte eettafel hoeft niet moeilijk te zijn als je weet welke eigenschappen belangrijk zijn om vooraf te overwegen. Met deze 8 tips hopen we dat het uitzoeken van de juiste tafel minder ontmoedigend wordt en in plaats daarvan iets leuks! Het zou natuurlijk een leuk proces moeten zijn, omdat je weet dat je daar uiteindelijk met je gezin van kunt genieten. Succes met het vinden van de juiste eettafel!

IF YOU LIKE IT, OR WANT TO SAVE IT, PIN IN!

 

8X TIPS VOOR HET KIEZEN VAN DE PERFECTE EETTAFEL VOOR JE GEZIN

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.