6X WINTERBELEVING MET DE HELE FAMILIE IN KNOKKE-HEIST

6X WINTERBELEVING MET DE HELE FAMILIE IN KNOKKE-HEIST

In Knokke-Heist vind je winterbeleving op haar best, inclusief een overdekte ijspiste! Perfect voor een weekend weg met de hele familie deze winter. 

De meest kosmopolitische Belgische badplaats staat volledig paraat om Nederlandse wintergasten in stijl te ontvangen. De straten van Knokke-Heist baden in een gezellige sfeer en in het licht van een sprookjesachtige kerstverlichting. De luxe boetieks pakken in hun schitterend gedecoreerde etalages uit met exclusieve wintercollecties. Het feestprogramma bulkt van activiteiten voor wie houdt van shoppen, kunst, natuur en spektakel. En natuurlijk zijn de kinderen koning en halen levensgenieters hun hart op in meer dan 200 restaurants. 

Kom voor een dag of weekendje puur genieten van winterbeleving in Knokke-Heist aan de hand van volgende tips:

1. De elandentrek

Twee miljoen kerstlichtjes toveren Knokke-Heist om tot een feeërieke plek met als hoogtepunt de indrukwekkende elandenoptocht op de zeedijk: 30 lichtsculpturen tot wel zes meter hoog. Van elanden tot ijsberen, alles samen tref je 52 levensgrote dieren in de gemeente. De kerstverlichting werd via een speciaal CO²-neutraal procedé in 3D geprint en voorzien van extra zuinige LED-lampen.

2. De Rudolf Sprookjeswandeling

Gezinnen worden uitgenodigd om samen op elandentrek te gaan door Knokke-Heist. Tijdens de Rudolf Sprookjeswandeling van twee kilometer door de verlichte kustgemeente ontdekken kinderen van 4 tot 10 jaar het verhaal van dit bijzondere dier. Tot en met half januari kan je deze leuke gezinswandeling maken langs de feestelijke kerstverlichting van Knokke-Heist.

3.  Sfeervol shoppen

Knokke-Heist is als mondaine badplaats natuurlijk het walhalla voor jouw luxe wintershopping en zoektocht naar cadeautjes. Luxe boetieks, kunstgalerijen en trendy adresjes voor design, food en drinks wisselen elkaar eindeloos af. Tijdens de kerstperiode is shoppen hier extra gezellig dankzij de schitterende kerstversiering in de straten en de winkels. Kom samen met familie voor de ultieme afsluiter bij de gezellige Ice Bar op het Van Bunnenplein vlakbij de zeedijk.

6X WINTERBELEVING MET DE HELE FAMILIE IN KNOKKE-HEIST

4.  De overdekte ijspiste

Witte kerst of niet, jong en oud komen genieten van schaatsplezier op de overdekte ijspiste van Knokke-Heist. Tentjes met lekkere hapjes, drankjes en zelfs een kermis voor het vermaak van de jongsten zorgen voor sfeer en gezelligheid. De ijspiste is dagelijks open tot half januari.

5. Winter in het Zwin

Beleef de unieke natuur in het natuurpark Het Zwin ook eens tijdens de winter! De Zwinvlakte strekt zich grensoverschrijdend uit over Vlaanderen en Nederland. In de hutten langs het parcours zijn er elke dag van de kerstvakantie Zwingidsen aanwezig die hun ervaring delen en zorgen voor een interactieve beleving van fauna en flora. Je kan ook opteren voor een begeleide gezinswandeling of een winterwandeling met glühwein. Kinderen kunnen ook genieten van een mooi winterverhaal of knutselen in het kijkcentrum. De winterbeleving kan je best afsluiten met een hartverwarmend drankje.

6. Kunst expo

Kunstliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken in Knokke-Heist, want op de meest onverwachte plekken tref je kunst aan. Internationale topwerken bewonder je bij meer dan 85 galerijhouders. Het Cultuurcentrum Scharpoord verwelkomt momenteel Koen Vanmechelen, één van de belangrijkste en internationaal meest actieve Belgische beeldende kunstenaars, die eerder dit jaar succesvol tentoonstelde in het Uffizi in Firenze. Het idee voor de expo Cosmopolitan Renaissance, in Knokke-Heist te bekijken tot en met half januari, ontstond samen met zijn bekende Cosmopolitan chicken-project. Het nieuwe werk brengt een boodschap van hoop voor mens en planeet.

Ontdek het winterprogramma van Knokke-Heist op mykh.be/winterbeleving of haal de winterfolder in de Toerismekantoren (Zeedijk 660 & Pannenstraat 13).

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.