MET BOBBI NAAR HET FRANS HALS MUSEUM IN HAARLEM; SUPER UITJE

FRANS HALS MUSEUM HAARLEM | CITYMOM.nl 1 FRANS HALS MUSEUM HAARLEM | CITYMOM.nl 1 FRANS HALS MUSEUM HAARLEM | CITYMOM.nl 1 FRANS HALS MUSEUM HAARLEM | CITYMOM.nl 1

Na 25 minuutjes in de auto slaan wij een hoek om en komen we in een super schattig straatje terecht met hele mooie huisjes. We zijn in Haarlem om het Frans Hals Musuem te bezoeken en door het mooie straatje komen we al helemaal in de stemming. Alsof we al even een beetje in de tijd van Frans Hals zijn!

Je kind meenemen naar het Frans Hals Musuem (locatie Hof!) is een mega aanrader!

Tot en met 15 september is een bezoek aan de tentoonstelling Haarlemse Helden namelijk extra feestelijk. In het museum vind je diverse ruimtes waar kinderen zelf kunst kunnen maken.

We begonnen de tentoonstelling door een speciaal familieboekje bij de balie te halen. In het boekje staan vragen per zaal die je samen met je kind kan doen. En echt leuke vragen zoals “welke meneer op alle schilderijen die je ziet heeft de leukste glimlach”! Vragen waardoor de kinderen op een andere manier naar de schilderijen kijken.

Daarnaast vond Bobbi de drie knutselruimtes ook te gek! Kinderen kunnen een hulde brengen aan hun superheld; of het nu Superman, moeders of je opa is, alles kan.

FRANS HALS MUSEUM HAARLEM | CITYMOM.nl 1 FRANS HALS MUSEUM HAARLEM | CITYMOM.nl 1

Prijs ze met een erepenning, een lofdicht of een kroon, zoals dat ook vroeger werd gedaan.In een andere ruimte kan je een zelfportret maken. Maar ook het grote poppenhuis is een kijkje waard!

OOK BUITEN IN DE TUIN VAN HET FRANS HALS MUSEUM IS HET HEERLIJK!

Daarnaast is er in de zomertuin nog meer te beleven: met een zandtafel om je eigen creatie te maken, ik speelde met Bobbi een mega-memoryspel, en aan de picknicktafels kan je met de hele familie aanschuiven.

FRANS HALS MUSEUM HAARLEM | CITYMOM.nl 1

We hebben echt een super leuke ochtend gehad in het museum. Daarna zijn we gaan lunchen bij Café Martinus, een extreem instagramwaardige lunch tent en op de terug weg hebben we nog gewinkeld door de Kleine Houtstraat waar leuke winkeltjes zitten. Kortom het was een perfect dagje quality time met mijn dochter!

HOF | Groot Heiligland 62 | 2011 ES Haarlem

HAL | Grote Markt 16 | 2011 RD Haarlem

 

Openingstijden Hof & Hal

dinsdag – zaterdag van 11 – 17 uur

zon- en feestdagen* 12 – 17 uur

Kinderen tot 18 jaar betalen in het Frans Hals Museum geen entree.

franshalsmuseum.nl

FRANS HALS MUSEUM HAARLEM | CITYMOM.nl

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.