FIJN VERMAAK; MET DE KIDS NAAR MADURODAM

Met het speciale Madurodam paspoort begint je ontdekkingsreis door Nederland pas echt. Laat je paspoort afstempelen, speel met water en mix je eigen beats als DJ. Vaar mee naar Nieuw Amsterdam en versla de Engelsen. Na je bootreis pak je een binnenlandse vlucht. Stap aan boord van een echt vliegtuig: The Flying Dutchman. Stoelriemen vast en vlieg van de ene verbazing in de andere. Zo ben je toch nog op vliegvakantie geweest.

Na 35 weer terug in Madurodam! 

35 jaar geleden was ik voor het laatst in Madurodam, zelf een kind. Dus ik vond het super leuk om na zo’n lange tijd hier weer te zijn, nu met mijn eigen kinderen. Heel veel dingen waren nog hetzelfde, maar er waren ook leuke andere interactieve attracties toegevoegd. Mijn kinderen hadden een super leuke ochtend en wilde niet naar huis! 

The Flying Dutchman is een van de attracties die onlangs zijn toegevoegd. De luchtvaartmaatschappij en haar eerste President-Directeur, de markante Albert Plesman, die in de eerste Raad van Toezicht van Madurodam plaatsnam, speelden een belangrijke rol bij de oprichting van het familiepark in 1952. 

KLM en Plesman waren één van de inspiratiebronnen voor Nederlanders tijdens de wederopbouw van ons land. Ze belichaamden precies dat waar Madurodam tijdens de beginjaren voor stond en nog altijd voor staat: een stukje hoop bieden voor de toekomst, door het mooiste van Nederland te laten zien.

Dromen en durven

Deze attractie van Madurodam vertelt niet één verhaal over slechts één persoon. Bezoekers maken een vlucht die voorbij tijd en ruimte gaat. Een vlucht langs verhalen over dromen, over durven en over creativiteit in Nederland van de laatste 100 jaar. 

Zodra de motoren beginnen te draaien, vliegen bezoekers dankzij de allerlaatste showtechnieken van de ene verbazing in de andere en komen ze op plekken die anderen voor onmogelijk hielden. Rakelings over de Amsterdamse grachten en langs de reusachtige containerschepen in de Rotterdamse haven. Een duik in kunstzinnige en architectonische meesterwerken en ook de muzikale wereld in, dwars door het oog van de storm.

Zo beleven de passagiers met Plesman als gezagsvoerder het vooruitgangsdenken van vele pioniers; van de iconen Freddy Heineken en Anton Philips en ook van kunstenaars Mondriaan en Escher met hun vernieuwende kijk op de wereld tot aan de pioniers van nu! 

Madurodam is al jaren de grootste publiekstrekker van Den Haag. Maar wist je dat er naast de 338 miniaturen ook allerlei doe-dingen en attracties te vinden zijn? En dat er in het Rijksmuseum alleen al 4.100 manuren zitten? Kom het zelf ontdekken! 

Openingstijden: ma – zo: 09.00 – 18.00 

www.madurodam.nl

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.