Joods Historisch Kindermuseum – Amsterdam

In het warme en speels ingerichte huis van het JHM Kindermuseum woont de Joodse familie Hollander. Vader, moeder en hun drie kinderen beleven elk op hun eigen manier hoe het is om Joods te zijn. Iedere bezoeker kan in huize Hollander zelf ervaren wat belangrijk is in de Joodse traditie. Max de Matze is de gids in dit drie verdiepingen tellende huis. In iedere kamer neemt hij de bezoeker bij de hand en geeft waar nodig toelichting. Hij zit vol grappen en bezit veel wijsheid. Het JHM Kindermuseum organiseert regelmatig evenementen voor de hele familie in het Fiep Westendorp Atelier. Hier kun je schilderen, dansen en knutselen. Ook kun je iedere dag meedoen met een spannende speurtocht door het museum (gratis). Leeftijd: 6 t/m 12 jaar. Aantal deelnemers: Maximaal 12. Aanvang ateliers: 14.00 uur.

Verjaardagsfeestje: Ben je bijna jarig? Vier je verjaardag in het JHM Kindermuseum en ontdek samen met je vriendjes en vriendinnetjes het huis van de familie Hollander! Je kunt kiezen uit twee soorten feestjes: ‘Feestbeker‘: vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Beschilder je eigen ‘feestbeker’ in het Fiep Westendorp Atelier. Ook mag je dirigeren in de Muziekkamer.
Mazzelbingo: Hou je meer van spelletjes? Al speurend ontdek je samen het Kindermuseum en speel je ter afsluiting Mazzelbingo in het Fiep Westendorp Atelier. Maximaal 10 kinderen incl. de jarige, minimaal 1 begeleider. Duur 2 uur.

Tarief:
Normaal: €12
Kinderen t/m 5 jaar: gratis
Kinderen 6 t/m 12 jaar: €3
Kinderen 13 t/m 17 jaar: €6
Atelier: €5 inclusief entree
Kinderfeestje: €145 inclusief entree + begeleiders, rondleiding, limonade en challebroodjes

Adres:
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
020 5 310310
info@jhm.nl

Website:
www.jhm.nl
Openingstijden:
Iedere dag 11.00 – 17.00

View Larger Map

 

 

 

Volgende artikel

Caros Citytours

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.