HERE COMES THE SUN! 4 X TIPS VOOR DE BESCHERMING VAN DE OGEN VAN JE KIND TEGEN UV STRALEN

TIPS VOOR DE BESCHERMING VAN DE OGEN VAN JE KIND TEGEN UV STRALEN. CITYMOM.nljpg

UV-stralen zijn er altijd, zowel bij regen als bij zonneschijn. Die zijn schadelijk voor je huid maar misschien nog wel meer voor je ogen. Kinderen zijn veel buiten en hun ogen zijn nog volop in ontwikkeling. Teveel blootstelling aan de zon kan oogbeschadiging op latere leeftijd veroorzaken. Dus naast dat een zonnebril vaak ontzettend stoer staat is het ook nog eens heel belangrijk. Hoe weet je zeker dat de ogen van je kind goed beschermd zijn tegen UV stralen? 4 tips: 

 

1. Zorg ervoor dat de bril groot genoeg is, anders kunnen de zonnestralen vanaf de zijkant toch naar binnen glippen.

2. Zonnebrillen met gekleurde glazen maar zonder UV-bescherming zijn gevaarlijk. Pupillen verwijden zich namelijk automatisch als het ‘donker’ wordt en wanneer er dan geen goede UV-filter in de glazen zit kunnen er schadelijke stoffen tot het netvlies doordringen.

3. Zonkracht kan ook op koele dagen sterk zijn, zorg er dus voor dat je kind ook op minder warme dagen een goede zonnebril draagt.

4. Op het water is het handig om een bril met gepolariseerde glazen te dragen. Deze glazen filteren de horizontale schittering van de zon in het water, dit kijkt rustiger.

De kids-zonnebrillencollectie van Specsavers bevat tientallen stoere monturen, speciaal voor de kleine brildrager. Van vrolijke kleuren en ronde brillen tot stoere pilotenmodellen en nog veel meer!

www.specsavers.nl

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.