SPROOKJESACHTIGE VAKANTIEHUIZEN

Sprookjesachtige vakantiehuizen 1Sprookjesachtige vakantiehuizen 3Sprookjesachtige vakantiehuizen 1 2
18022_lsr_2015112574692920222 2

Wie zegt dat sprookjes niet bestaan?  Met de tips van vandaag kan je overnachten in sprookjesachtige vakantiehuizen; slapen als Doornroosje in een kasteel, laat je meeslepen in de sfeer van ‘Duizend-en-één-nacht’ of zoek de grens op tussen werkelijkheid en fictie als Alice in Wonderland. Welk kind wil er nou niet wakker worden in een sprookje?!

 1.Als Alice in de Ardennen: Kleine flesjes toverdrank, een mini-deurtje in de muur en een verkleedkist vol prinsessenjurken op zolder; in de Ardennen staat een sprookjesachtig vakantiehuis  waar meisjesfantasieën overuren maken. Zelfs het theeservies staat klaar, dus Alice kan zo aanschuiven voor een kopje! Eén van de eerdere gasten vat het treffend samen: “Het ’kind’ in ons kwam weer terug”.
2. Duizend-en-één-nacht in een yurt: Verblijf in een Mongoolse yurt en laat je meeslepen in de verhalen van ‘Duizend-en-één-nacht’. Bijvoorbeeld in een yurt in de Ardennen of dichter bij huis in een yurt in Friesland, beide met overdadige details en kleuren in de stijl van Sherazade. De tenten hebben een kenmerkende ronde vorm met een groot luchtgat in het dak. Binnen vind je een prachtig beschilderd bed en ook de andere meubels zijn in stijl.

3.Een kasteel als Doornroosje: Bij een prinses hoort een kasteel; zo simpel is het! Er zijn wel honderden kasteelwoningen die je kan huren als vakantiehuis. Ze staan verspreid over heel Europa met een focus op Italië en Frankrijk. Sommige kastelen heb je helemaal voor jezelf en in andere kastelen huur je een gedeelte als vakantiehuis. Zo verblijf je in de Bourgogne bijvoorbeeld in de toren van een 15e-eeuws kasteel met zwembad.

4. Hans en Grietje of Goudlokje: Hans en Grietje of Goudlokje zijn net de deur uit, zo lijkt het bij een popperig vakantiehuis in de Belgische Westhoek. Een huisje aan de Noord-Hollandse kust geeft je hetzelfde gevoel, net als een 18e-eeuwse woning aan de rand van het Berger Bos. Of wat denk je van een sprookjesachtige villa in Hessen?

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.