ROADTRIP NEDERLAND; DEZE 4 STOPS MAG JE NIET OVERSLAAN

Vergeet de Grand Canyon en Las Vegas; ook in Nederland kun je prima een goede roadtrip maken. Echt ver reizen zit er deze zomer waarschijnlijk nog niet in, dus dit is je kans om Nederland met de auto te ontdekken. Ga je je wagen aan een roadtrip in Nederland? Dan mag je de volgende bestemmingen zeker niet overslaan! Wel is het verstandig om, voordat je aan je roadtrip begint, je auto rijklaar te maken en je autoverzekering nog even goed te checken voor het geval er onderweg wel iets gebeurt.

UTRECHT

Laten we centraal beginnen: de stad Utrecht mag je tijdens je roadtrip namelijk niet missen. Waar je je reis ook begint, Utrecht is ideaal gelegen. De stad staat bekend om haar mooie grachten en deze mag je zeker niet missen! Je kunt ervoor kiezen om ze te bekijken vanaf een rondvaartboot, maar je kunt ook een kano huren en zo de Utrechtse grachten ontdekken. Geen zin om het water op te gaan?

Er zijn veel leuke terrasjes die zich pal aan de gracht bevinden. Daarnaast heeft Utrecht veel leuke winkels; zo heb je er het overdekte winkelcentrum Hoog Catharijne en ook de binnenstad telt veel leuke winkels. Vergeet dan niet om een bezoekje te brengen aan de Dom, de hoogste kerktoren van Nederland. Ben je een liefhebber van oude gebouwen? Net buiten Utrecht vind je Kasteel De Haar, het grootste kasteel van ons land: zeker een bezoekje waard.

VOLENDAM

Als Nederlander moet je natuurlijk één keer in je leven in Volendam geweest zijn. Als waterliefhebber kun je hier je geluk op; je kunt er namelijk heerlijk varen op het Markermeer. Als je niet het water op wil gaan is het alsnog de moeite waard om de haven te bezoeken. Aansluitend kun je lekker vis eten op de Dijk.

Ook heeft Volendam veel pittoreske winkeltjes en terrasjes te bieden. Daarnaast kun je een bezoekje brengen aan het Volendams museum. Het is een historisch museum en je kunt er alles ontdekken over Volendam tussen 1850 en 1950. Vergeet je niet een foto te laten maken in Volendamse klederdracht?

DE AFSLUITDIJK

Om een echt roadtrip-gevoel te hebben in Nederland kun je ervoor kiezen om over de Afsluitdijk te rijden. Dit is een verbinding tussen Noord-Holland en Friesland en dient als waterkering; het sluit het IJsselmeer af van de Waddenzee.

Over de Afsluitdijk heen rijden  is een indrukwekkende ervaring, omdat deze tweeëndertig kilometer lang is. Je kunt er ook het standbeeld van Cornelis Lely zien, de bedenker van het plan om de Afsluitdijk aan te leggen om Nederland te beschermen tegen overstromingen door hoog water.

AMELAND

Bij een roadtrip door Nederland mag je de eilanden natuurlijk niet vergeten. Kies bijvoorbeeld voor Ameland; je kunt met de auto zo de veerboot in het Friese dorpje Holwerd oprijden. In iets minder dan een uur ben je dan op één van de mooiste eilanden van Nederland.

Het eiland bestaat uit de vier dorpen Nes, Hollum, Ballum en Buren. Het beste kun je bij een bezoekje aan Ameland kiezen voor één of meerdere overnachtingen; alle vier de dorpen bieden genoeg accommodaties. Ook zijn in ieder dorp leuke winkels en terrassen te vinden. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende strandtenten en genieten van de zee. 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.