RIO DE JANEIRO: GA ERHEEN MET JE KINDEREN!

RIO DE JANEIRO, KINDVRIENDELIJKE TIPS 1 RIO DE JANEIRO, KINDVRIENDELIJKE TIPS

Het is het BESTE land om met vakantie te gaan met kinderen want Brazilianen HOUDEN van kids! Ze zijn super lief en vrolijk en behulpzaam. Los daarvan is Rio de Janeiro een absolute must om ooit naartoe te gaan. Waarom? Het is bijzonder, mooi, levendig en er is van alles te beleven. Hierbij al mijn tips voor een super trip:

LEUK VOOR DE KINDEREN: Flamengo is een soort van club met tennisbanen, zwembaden, etc waar het leuk is om met kinderen heen te gaan. Je kan ook voor een dag een ticket kopen. Parque Jardim Botanico is een mooi georganiseerd park, super relaxed met kids. Veel ruimte en er is een speeltuin. In het park zit een lekker lunch tentje dat Bicycletta heet. Parque Pernambuco, ligt erg mooi, en je kan er aapjes en tucans zien als je geluk hebt. Voor de kinderen is er een speeltuin. In Shopping LEBLON zit op de bovenste verdieping (zit in alle shoppings by the way) een speelplek met ballenbak, winkeltjes, make- upjes etc. Je betaald op het moment dat je weggaat voor de tijd dat je binnen bent geweest.. is vrij prijzig maar wel een goeie oplossing als het regent!

ETEN:  Parque Lage is een mooi park met een gaaf restaurant waar je kan ontbijten/lunchen onder de arm van het Christus beeld. (Geen speeltuin aanwezig). Hotel Santa Teresa in de wijk Santa Teresa (is sowieso een erg leuke wijk) is voor een drankje of avondeten het leukst om heen te gaan. Of als je geld over hebt… om er te slapen. Ze hebben een fantastisch uitzicht over de stad en lekker eten. Vlak bij dit hotel zit een super leuk mega Braziliaans café dat Bar do Gomez heet. Lunchen in Ipanema in MARKET is erg goed en je kan er ook buiten zitten. Het is er wel altijd druk dus even bellen om te reserveren (21 3283 1438) of wachten. CT Boucherie voor lunch/avond eten, mega lekker eten wel altijd HEEL druk dus wachten of vroeg gaan. Olympe is van dezelfde eigenaar, heel sjiek, maar wel heel lekker eten! Sushi Leblon, heeeerlijke sushi, ook erg druk maar de moeite waard om te wachten…

UITGAAN: Mocht je een avond zonder kinderen op stap gaan dan zijn deze plekken leuk om heen te gaan: Bar Bracarense. In de wijk Gavea zit een plein dat Praca Santos Dumont heet. Zit zo’n heerlijk vlees tentje (braseirodagavea.com.br). Is populair dus waarschijnlijk wachten, maar dat is helemaal niet erg daar want je kan er op straat een biertje drinken. In het centrum is de wijk LAPA leuk als je uit wil gaan. Rio Senarium is een echte samba tent. Daar in de buurt zit een tent die Centrum Cultural Carioca heet. Geweldig! Live muziek en al die Brazilianen gaan los. Wel met een taxi naar toe en je voor de deur laten brengen want is niet zo’n hele gezellige buurt… maar ECHT de moeite waard.

HOTELS: Kijk voor een goed overzicht van leuke hotels op TimeOut.com. 

BESTE STRANDEN: Dan heb je natuurlijk het strand. BAIXO BEBE is een speeltuin op het strand die gratis is en waar je met kids heel leuk naartoe kan gaan. Het zit tussen POSTO 11-12 (dit zijn die “baywatch” huisjes met strandwacht op het strand). Strandtenten zijn hier niet. Op het strand staan tentjes waar je een stoeltje huurt voor de dag/uur en een parasol. Bij de tentjes bestel je ook je biertjes. Beetje afhankelijk waar je gaat zitten wat ze in hun assortiment hebben zitten qua eten etc. POSTO 9 is “hip” en altijd mega druk.  Copacobana is erg toeristisch en daarmee ook wat gevoeliger voor criminelen dus dat raad ik af. Ik zou de baai Ipanema – Leblon (hier is ook Posto 9) aanhouden om naar het strand te gaan.

P.S. Als je Haviana slippers mee moet nemen voor het thuis front, die zijn het  goedkoopst in de SAARA, dit is in het centrum van de stad. Een soort China Town.

MEER RIO DE JANEIRO TIPS? LEES DAN OOK DEZE BLOG
BLOG BY FABIENNE WEISZ: Fabienne (35) is moeder van 3 kinderen (Sasha 5, Jimmy 4  en Jack 0) en woont sinds een klein jaar tussen het strand en Haarlem in (best of both worlds!). Ik hou heel erg van reizen en heb het geluk al heel wat van de wereld te mogen zien. Van vrienden en kennissen krijg ik zo vaak de vraag of ik tips heb van de plekken waar ik ben geweest dat ik een blog fabuloustraveltips.blogspot.nl ben begonnen. Daarnaast werk ik parttime in de reclame wereld. Ik ben totaal geen stilzitter en daarom altijd op zoek naar de leukste speeltuinen, eettentjes en andere kindvriendelijk plekken in binnen en buitenland”. Met CITYMOM deelt ze haar beste reistips! 

 

2 Reacties

 1. Eva

  Wat super leuk om te lezen! Ik ga in mei met mijn zusje en mijn dochter van dan 15 maanden naar Rio voor 18 dagen. Ik was al benieuwd hoe dat zou zijn met een kleine erbij maar zo te lezen is het prima te doen. Hopelijk is het weer in mei ook goed. Wij gaan tevens op familie bezoek, in een dorpje bij Uba in de buurt. Daar worden we voor opgehaald dus dat is ook fijn. Bedankt voor de leuke blogs.

  Antwoord
  • Bettina

   Wat leuk! Heel veel plezier!!!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.