NIEUW NEDERLANDS KINDERMODEMERK IN TOWN: THE CULT OF TOMORROW

Vers van de pers; het nieuwe duurzame kindermodelabel The cult of tomorrow lanceerde haar eerste items afgelopen maand. Het merk is Nederlands en ze maken kindermode die niet seizoensgebonden is! In plaats daarvan bouwen ze langzaam aan een permanente kindercollectie met iconische items die tijdloos, duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit zijn. Dat is precies waar CITYMOM helemaal achter staat. 

De permanente collectie start met 4 items in 4 kleuren; the T-SHIRT, the SWEATSHIRT,  the SHORTS en the SWEATPANTS en is vanaf exclusief verkrijgbaar in de webshop www.thecultoftomorrow.com

Voor de eerste collectie hebben ze gekozen voor 4 neutrale en aardse tinten die zowel door jongens en meisjes gedragen kunnen worden en welke gemakkelijk zijn te combineren met de rest van de kindergarderobe. De eerste kleuren zijn BLACK, GREY MELANGE, WHEAT en BRICK. 

TIJDLOOS DESIGN

De items kunnen seizoen na seizoen gedragen worden en zijn gemakkelijk te combineren en door te geven van broer op zus, aan neefjes, nichtjes en vriendjes. THE CULT OF TOMORROW geloofd sterk in slow fashion en volgen geen wegwerptrends. 

Ze besteden aandacht aan kwaliteit en details en zorgen ervoor dat elk kledingstuk tot in perfectie wordt afgewerkt. Met een minimalistisch design, loose fit en vergrijsde natuurlijke tinten zijn de kledingstukken stuk voor stuk essentiële basisstukken voor de garderobe van ieder kind.

Daarnaast zijn de items heerlijk zacht! Fitz vindt zijn pak echt een feest om te dragen. 

Omdat The Cult of Tomorrow geen seizoenscollecties ontwerpen, kunnen ze investeren in hun kleding. Elk seizoen nemen ze de tijd om nieuwe permanente items te ontwikkelen, verbeteren, testen en toe te voegen aan het assortiment.

EEN BETERE TOEKOMST

The cult of tomorrow wil een betere toekomst creëren voor toekomstige generaties, door het rustiger aan te doen en eigen moderegels te maken. Tegenwoordig is kleding goedkoop, snel en wegwerpbaar geworden. Maar tegen welke prijs? Giftige chemicaliën, waterverspilling, een gebrek aan duurzaamheid en oneerlijke arbeidsomstandigheden zijn veelvoorkomende problemen in de mode-industrie.

The cult of tomorrow maakt deel uit van een beweging die deze trend wil keren. Kwaliteit en vakmanschap waarderen, en ouders bewuster maken in de aankoop van kinderkleding. Kledingstukken die langer meegaan dan 1 seizoen, 1 draagmoment of een enkele wasbeurt. 

We kunnen niet zonder kleding, maar we kunnen ervoor zorgen dat de kleding die we voor onze kinderen kopen, tellen. 

MATERIALEN

The cult of tomorrow zet zich in voor het gebruik van niet-giftige, natuurlijke en organische materialen. Ze werken alleen met GOTS gecertificeerd biologisch katoen. Dit betekent dat de biologische katoen wordt geteeld zonder giftige chemicaliën en genetisch gemodificeerde zaden. Bovendien verbruikt het 88% minder water dan conventioneel geteeld katoen en stoot het 45% minder broeikasgassen uit. Daarnaast verven ze hun stoffen met kleurstoffen die geen schadelijke chemicaliën bevatten.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.