NET GELANCEERD: SWEET PETIT BY PRÉNATAL

Sweet Petit by Prénatal Sweet Petit by Prénatal Sweet Petit by Prénatal Sweet Petit by Prénatal Sweet Petit by Prénatal Sweet Petit by Prénatal

Sweet Petit by Prénatal is onlangs gelanceerd. Reden voor een interview met het creatieve Prénatal duo achter de lancering: Katinka (Senior Designer Fashion) en Christel (Product Manager Newborn en Slapen).

Uit welk idee of behoefte is Sweet Petit by Prénatal ontstaan? Katinka: We speelden al langer met het idee om vanuit Prénatal een babymerk te lanceren met een iets andere uitstraling dan onze huidige Prénatal collectie en de fashion merken die we verkopen. We brengen deze collectie twee keer per seizoen met wisselende ontwerpinspiraties, naast onze huidige seizoens collecties. Christel: Wij en onze klant hadden behoefte aan een collectie voor de allerkleinsten met een rijk en toch “less is more” gevoel. Een iets hoogwaardiger merk en toch tegen een betaalbare prijs. Ik hoop dat aanstaande ouders het als eerste babypakje willen gebruiken of dat het als kraamcadeau gegeven gaat worden.

Hoe omschrijven jullie het nieuwe Prénatal Newborn merk? Katinka: De collecties kenmerken zich door een palet van rustige, neutrale kleuren die de basis vormen, gecombineerd met kleuren die op dit moment de trend zijn. En natuurlijk altijd op zo’n manier dat het goed past bij de allerkleinsten. In deze allereerste collectie ‘Hello My Sweet Petit’, kiezen we voor oudroze met blush voor girls en zeegroen/mintgroen voor boys. Ook het neonoranje is een herkenbare kleur. Die zie je terugkomen in het label wat aan de kleding hangt.

Wat zijn jullie grootste inspiraties geweest?
 Katinka: We hebben ons voor deze speciale, nieuwe collectie laten inspireren door onze eigen ervaring en geluk als ouders.
Ik ben moeder van Rosalie (2 jaar) en Christel is trotse moeder van Yasmin (op 5 november 1 jaar geworden). Als moeder of vader weet je dat het geluk in de alledaagse dingen en kleine momentjes met je kleintje zit. Daarnaast laten we ons inspireren door alles
wat we om ons heen zien; je loopt op straat en ziet iets liggen of hoort een uitspraak van iemand, een liedje, een spontaan schetsje een vintage stofje, etc. Dit zijn allemaal uitgangspunten voor een nieuwe collectie en vanuit daar gaan we ontwerpen. Christel: Dat is dan ook de reden dat ieder ontwerp naar een van onze kindjes is vernoemd, van iedereen die een rol heeft gespeeld in de totstandkoming van ons nieuwe newborn label.

Hoe komt de collectie van tekentafel tot op de kleintjes? Katinka: Vanuit ons design team onder leiding van Dick de Vries, bedenken wij hoe de collectie eruit gaat zien en bewaak ik de juiste look en feel van de ontwerpen. Voor Sweet Petit by Prénatal tekende Gabrielle Werner de ontwerpen en graphics, onze creatieve spil in het web! Christel: Katinka en haar team doen aan ons Product Management team het voorstel voor de nieuwe collectie, deze bespreken we
 met elkaar. Naar aanleiding daarvan ga ik op reis naar het Verre Oosten, om persoonlijk met de leveranciers om tafel te gaan. Van iedere ‘style’ komen samples binnen, die we vervolgens samen met het Design team doorpassen totdat comfort en pasvorm 100% perfect is. 
Katinka: Daarna gaan wij om tafel met het Marketing team van Prénatal om te brainstormen over de fotografie, de presentatie van de collectie in de winkels, de look en feel online en Social Media en hoe we onze klanten net zo enthousiast kunnen maken als wij over deze collectie!

 

 

2 Reacties

 1. Roely

  Hebben jullie ook satijnen babyhemdjes?

  Antwoord
  • BettinaNeseker

   Hi Roely, je stuurt nu een berichtje naar CITYMOM.nl,
   als je dat wilt weten zou ik contact opnemen met Prenatal zelf!
   Fijn weekend. Gr. Bettina

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.