KIDS DESIGN @ DUTCH DESIGN WEEK

unnamed-1

Lonneke van Bubbelmint is bedenker van het DDW Bloggerscafé. Het online fenomeen ‘likes geven’ is het uitgangspunt voor het offline Bloggerscafe tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. “Likes geven” is een begrip geworden. Je geeft ermee aan wie of wat je leuk vindt, respecteert of waardeert. Het is leuk om likes te krijgen, maar ook om te zien wat anderen leuk vinden. Zo inspireer je elkaar en ontdek je nieuwe dingen” aldus Lonneke. Zij bracht verschillende bloggersteams bij elkaar die vanuit Coffeelovers hun design-inspiratie delen tijdens de Dutch Design Week! Door Esther van Urbanmoms werd ik gevraagd om in haar Kids Bloggers team te komen bloggen. En gisteren was het zover. Samen met ook April & May Mini, Babyccino, Cirscusbeer, Kidsroomzuid, Moodkids, Petit Lou en Pimpelwit vormden wij het Kids Bloggers Team. Super leuk om samen met deze inspirerende bloggers op pad te gaan en de Design Week te ontdekken. Wij kwamen er al snel achter dat er te veel te zien en te doen is! Helaas moest ik dus een keuze maken wat ik allemaal kon bekijken en zijn wij naar Strijp-S gegaan. Ik kan je vertellen dat naast dat er veel moois om te zien, er ook heel veel leuke dingen te doen zijn voor kinderen. Dus mocht je tijd hebben en in de buurt van Eindhoven zijn kijk dan op designforkids.nl voor het uitgebreide programma. Vandaag laat ik zien wat ik “LIKE” en mooi vond en welk design voor Kids er uit sprong voor mij. Want met design kan je wat mij betreft niet vroeg genoeg beginnen! ENJOY!

DDW 14 // CITYMOM.nl

voor de kinderkamer

DDW14 : CITYMOM.nl 21

De stand van &me was mijn favoriet van de Design Week. Vooral de kleuren van de wieg van &me vind ik heel erg mooi.

DDW14 : CITYMOM.nl 12

Hoe leuk is deze Mickey lamp voor op de kinderkamer (of je eigen slaapkamer)!

DDW14 : CITYMOM.nl 2

Design is niet altijd functioneel bewijst dit prachtige ‘tijdelijke kleed’ van gekleurde parasolletjes. Maar wel prachtig en fotogeniek!

DDW14 : CITYMOM.nl 6

De kunstzinnige miniatuurverhalen op unieke Hollandse Witjes van StoryTiles vind ik erg origineel en zijn ook leuk om op de kinderkamer te hangen.

DDW14 : CITYMOM.nl 4

See Me Eye Catcher  is perfect om bijzondere objecten in te showen.

gebruiksvoorwerpen

DDW14 : CITYMOM.nl 5

Spelen met eten mag niet, maar spelen met eetgerei mag wel! Dit is namelijk naast een servies set voor kids ook meteen een puzzel.

DDW14 : CITYMOM.nl 15

Dit tafeltje van Noelle Mulder veranderd met de dag door de objecten die komen en gaan.  Design wat kids geweldig zullen vinden.

IMG_6058

100% katoenen Swaddles van &Me. Prints & kleuren zijn super.

speelgoed

DDW14 : CITYMOM.nl 14

En naast de wieg en de swaddles had &me ook te gekke puzzels.

DDW14 : CITYMOM.nl 7 DDW14 : CITYMOM.nl 9

Floris Hovers maakt echt prachtig design speelgoed!

IMG_5956

Hobbelpaard ‘FireBrigade’.

DDW14 : CITYMOM.nl 11

Geen buskruit maar buskrijt!

kleding

DDW14 : CITYMOM.nl 1

DDW14 : CITYMOM.nl 20

De shop van 4FunkyFlavors  was gevestigd in de Machinekamer. Een super gaaf industrieel gebouw waar je naast shoppen ook heerlijk kan lunchen of koffie drinken bij de Pastry Club.

IMG_6126

Na Strijp-S zijn wij nog heel even naar Stadhuisplein gegaan. Een aanrader daar was G/OUD. G/OUD is de naam van de expositie waarmee de gemeente deelneemt aan de Dutch Design Week in het Stadhuis. Je kunt er terecht voor exposities, workshops en fototentoonstellingen over de toekomst van het ouder worden. Super cool was de lancering van de Kids Collectie van Granny’s Finest waar 30 oma’s met een rode oldtimer bus aankwamen en ter plekke de collectie van Granny’s Finest gingen breien. Deze kindercollectie wordt namelijk met de hand gebreid door oma’s onder het genot van thee en koekjes en een babbeltje. Geweldig!

Naast Kids Design is er nog heel veel meer moois te zien dus ga zeker als je tijd hebt langs de Dutch Design Week. Het is er nog tot 26 oktober.

 

 

 

4 Reacties

 1. Lonneke

  Wauw, mooie blog geworden Bettina! Superleuk dat je erbij was! x

  Antwoord
 2. &me

  Thank you Citymom!! For the post!
  Today it’s last day show at #DDW14.
  check our webshop http://www.andme.nl

  Antwoord
 3. Ilona

  Is deze wieg ook ergens te koop?

  Antwoord
  • BettinaNeseker

   Hi Ilona, ik heb hem toevallig bij Imps & Elfs / Keet in huis op de KNSM-laan in december nog gezien!
   Knsm-laan 297, 1019 LE Amsterdam, (+31-) 020-4195958 Die zou je even kunnen bellen! Ik weet niet welk merk het is alleen dus misschien moet je even de foto mailen! Succes!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. DUTCH DESIGN WEEK PART 2 - Kids design - UrbanMoms.nl - […] didn’t make it to visit the Klokgebouw, but take a look at the kids design suggestions by Citymom. Def…
 2. DUTCH DESIGN WEEK PART 2 - Kids design - UrbanMoms.nl - […] is mij helaas niet gelukt om het Klokgebouw te bezoeken. Maar bekijk de kids design tips van Citymom maar…
 3. Nice blog about our collection @ #DDW14 | &me - […] http://www.citymom.nl/newsmom/kids-design-dutch-design-week/ […]

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.