DE IMPACT VAN EEN GOEDE NACHTRUST OP DE REST VAN JOUW DAG

Iedereen droomt van een goede nachtrust. Maar welke impact heeft een heerlijke nacht slaap eigenlijk op de rest van jouw dag? Je zult vast wel eens hebben ervaren hoe een gebroken nacht de volgende dag aanvoelt. Veroorzaakt door je kindje dat niet wil slapen of de kat van de buren die je urenlang trakteert op een privé concert. Ook een versleten matras of een kussen dat niet bij je past kunnen je slechter doen slapen. Maar welke impact heeft een goede nachtrust eigenlijk op de rest van jouw dag?

Waarom is goed slapen eigenlijk zo belangrijk?

Als je de voordelen van een goede nachtrust wilt ervaren, is het belangrijk om de juiste omstandigheden te creëren. Dat begint natuurlijk met een goed bed. Een boxspring kopen moet dan ook echt een weloverwogen keuze zijn. Kies een bed dat voldoet aan jouw persoonlijke behoefte. Slapen is naast eten en drinken één van de eerste levensbehoeften.

Een goede nachtrust heeft dan ook een behoorlijke positieve impact op ons lichaam. Dit heeft vooral te maken met het lichaamsherstel dat gedurende onze slaap plaatsvindt. Hiervan ondervinden we vooral de volgende dag de voordelen. Prikkels die je gedurende de dag hebt opgedaan, worden tijdens deze time-out op de juiste manier verwerkt. 

Dit heeft een positieve invloed op ons lichaam en geest. Energiebronnen worden hernieuwd, spieren herstellen en ook de stofwisseling blijft in balans als je goed slaapt. Een goede nachtrust heeft ook impact op ons stressniveau overdag. Na een goede nacht slapen kunnen we de volgende dag gewoonweg beter met spanningen omgaan. 

Tip: een goed hoofdkussen kopen kan jouw nachtrust al behoorlijk verbeteren. Zeker wanneer je merkt dat je in de ochtend vermoeid of met een pijnlijke nek of schouder wakker wordt. Tegenwoordig zijn er hoofdkussens voor rug-, buik- en zijslapers. Een goed kussen kan jouw ligcomfort, en daarmee ook jouw nachtrust, tot wel 20% verbeteren. 

Deze voordelen merk je overdag na een goede nachtrust

Als je voldoende uren slaapt, dan kun je de volgende dag op flink wat voordelen rekenen. En dat is lekker, want zo haal je het beste uit elke dag. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • Het lichaam herstelt van de prikkels die we overdag hebben opgedaan door onze energiebronnen te hernieuwen. Het concentratievermogen wordt verbetert.
  • Afvalstoffen worden effectief afgevoerd. Ook vindt er celvernieuwing plaats waardoor onder meer de conditie van jouw huid verbetert.
  • De aanmaak van het stresshormoon cortisol wordt geremd. Je kunt de volgende dag dus beter omgaan met werkdruk, stressvolle situaties of spanningen.
  • Een goede nachtrust stimuleert de vetverbranding. Gewicht verliezen gaat dus een stuk makkelijker. 

De impact van lekker slapen op de rest van jouw dag is dus behoorlijk. Natuurlijk slaap je soms wat minder uren of gewoonweg slecht door verschillende omstandigheden. Toch is het in acht nemen van een goede nachtrust in een comfortabel bed dus écht wel van belang. Zeker wanneer je de volgende dag weer optimaal wilt kunnen genieten of presteren. Door als het donker is goed te slapen, ben je overdag dus het zonnetje in huis of op het werk.  

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.