CITYTRIP PARIJS EN TOCH SLAPEN IN DE NATUUR!

Het klinkt als een tegenstelling, maar het kan echt: Overdag dompel je je onder in de dynamiek van het stadsleven in Parijs, ’s nachts slaap je in het bos omringd door groen. Dat is een city-trip á la Huttopia, waarbij je je een verblijf in de natuur combineert met sightseeing in Parijs. Een perfecte mix wat wij in de herfstvakantie deden! 

In 20 minuten van het bos naar de Eiffeltoren

In een oase van groen vind je Camping Huttopia Versailles, op slechts 3 km van het kasteel en 20 km van Parijs. De uitgestrekte bossen waren de voornaamste reden voor de keuze, Versailles werd in eerste instantie gebouwd als jachtslot op een groot domein. Gaandeweg is het uitgebreid tot het enorme paleis dat het nu is. Nog steeds is de omgeving opvallend groen. 

Een ideale plek voor een (korte) vakantie met veel afwisseling. Waar je de ene dag langs het kasteel door de bossen fietst en de volgende dag wandelt langs de Seine of een terrasje pakt langs de Champs Elysees.

Camping Huttopia Versailles 

Recent is camping Huttopia Versailles in allerlei facetten vernieuwd, denk aan een zwembad met een kleuterbad, een nieuw restaurant en een uitgebreide recreatieruimte. Naast de houten Cabanes, en de populaire canvas & hout tenten Canadienne, Trappeur en Cahutte, logeer je op de camping nu ook in de comfortabele chalets Evasion. Je kan ook overnachten met eigen tent, caravan of camper. Huttopia Versailles is geopend tot 7 november. 

Persoonlijk zou ik de houten cabanes aanraden, die houten huisjes zijn het charmantst, zijn groter en liggen mooi. Het zwembad is verwarmd en overdekt, dus neem ook in de herfst je zwemkleding mee, want er kan gezwommen worden!

Slaap je op deze camping dan kan een bezoekje aan het imposante Paleis van Versailles natuurlijk niet ontbreken. Kaartjes kan je online kopen en ook de kids vonden dit paleis erg indrukwekkend.  

Ook een tip: op zaterdagochtend is er in het dorpje een markt waar je heerlijk verse producten kan kopen, die je weer op de camping lekker op kan eten. 

PARIJS TIPS MET KIDS

Parijs is heel dichtbij; met het openbaar vervoer, de RER die vlakbij de camping stopt, sta je binnen 20 minuten onder de Eiffeltoren. De Eiffeltoren bezoeken met kinderen is sowieso natuurlijk een must om te doen als je in Parijs bent! Ga vooral vroeg, wij waren er rond 10 uur als een van de eerste, maar kom je later dan is de rij en extreem lang. En met kids in een lange rij staan is, nou dat snap je wel, de hel. 

Verder hebben wij een bezoekje gebracht aan het vernieuwde winkelcentrum Samaritaine  (zit vlak bij Notre Dame). Echt een prachtig winkelcentrum! Helemaal boven kan je lekker lunchen of wat drinken. 

Wandelen door St. Germain met z’n mooie art galleries is ook leuk om te doen. Wij hebben daarna heerlijk s’avonds gegeten bij Brasserie Vagende in St Germain. Een echte Franse bistro, art deco stijl. 

Wandelen door St. Germain met z’n mooie art galleries is ook leuk om te doen. Wij hebben daarna heerlijk s’avonds gegeten bij Brasserie Vagende in St Germain. Een echte Franse bistro, art deco stijl. 

Brasserie Vagende

Andere leuke plekken om te eten zijn: 

Le Petit Marche (lunch). Zit vlak bij Place de Vosges 

Monsieur Blue naas Palais de Tokyo > vlak bij Eiffeltoren

Les Deux Magots in St Germain

La Poule au Pot 

Les Grands Restaurant

Le Bon Georges

Cafe Charlotte

Ga ook lang de conceptstore Merci en vergeet niet bij Laduree macarons mee te nemen. Of gewoon meteen op te eten! 

We zijn wel naar Centre Pompidou gegaan, vonden de kinderen ook leuk. Sowieso een gaaf gebouw van buiten en binnen. 

Wij hadden er zelf geen tijd voor maar het Musee L’Histoire de Nature Paris, is heel interessant voor kids! 

Al met al vond ik vooral de afwisseling van en in de stad zijn, en in de natuur heel fijn. We gingen een lang weekend naar Parijs, maar kids vinden 1 a 2 dagen in de stad wel echt genoeg. Dus dan is de afwisseling met de natuur heel fijn, en daarom is Huttopia zeker een aanrader!

Voor meer info, check: huttopia.com

IF YOU LIKE IT, PIN IT!

 

2 Reacties

 1. Berber Arbeel

  Ook leuk: fietstocht door Parijs speciaal voor kinderen! Nederlandse ondernemers in Parijs, laatst uitgeprobeerd door mijn ouders met mijn zoon van 8 (hun kleinzoon dus) en was een groot succes. Te boeken via http://www.parisbybike.eu

  Antwoord
  • Bettina

   Dank voor deze leuke toevoeging en tip!!! Groeten, Bettina

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.