BE KIND; DUURZAAM KINDERKLEDING MERK, MADE IN HOLLAND

BE KIND / CITYMOM.nl 1

BE KIND / CITYMOM.nl 1

BE KIND / CITYMOM.nl 1

BE KIND / CITYMOM.nl 1

BE KIND / CITYMOM.nl 1

BE KIND / CITYMOM.nl 1

Ik ben een nieuw Nederlands merk tegengekomen waar ik erg blij van word! Dat ze Nederlands zijn vind ik sowieso leuk – plus de collectie is om van te smullen zo mooi – maar wat ik het leukste vind, is dat Be Kind wil laten zien dat het ook anders kan in de kledingindustrie!

Een kinderkledingcollectie begint bij de keuze van stoffen en het ontwerp van de items. Vaak is het ontwerp stap 1 en selecteer je een kwaliteit stof die goed bij dat ontwerp past. Be Kind draait dat om!

Tijdens een bezoek aan hun fabriek in Portugal ontdekten ze een gigantische opslagplaats met duizenden meters stof. Allemaal prachtige stoffen die ongebruikt op de plank liggen. Stoffen van een mooie kwaliteit maar simpelweg afgedankt om redenen als overproductie, miscalculatie, verkeerde kleurkeuze…

En zo ontstond het plan om met deadstock stoffen te gaan werken. Hoe tof is dat! Ja toch!?
Maar hoe ga je daar een collectie van maken die goed bij elkaar past? Het grote nadeel van deadstock is dat je gebonden bent aan een vaak kleine oplage. Zo hebben ze van hun mooie Classy Mary shirt slechts enkelen kunnen laten maken. En ook de rest van de upcycled stijlen zijn in kleine oplage gemaakt.

Door met deadstock stoffen te werken blijven de items uniek

Zo dragen mijn kinderen kleding die niet iedereen draagt. Maar ik snap dat dat voor Be Kind zelf soms lastig kan zijn.

De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën van de wereld. Om deze vervuiling tegen te gaan en de afvalberg te verminderen is het een vrij logische stap om te kijken naar wat er al beschikbaar is. Er ligt een schat aan prachtige materialen, die zonder extra vervuiling gebruikt kunnen worden voor duurzame producten. Hiermee bespaart Be Kind energie, uitstoot van gassen in transport en productie.

Meer dan 60% van hun winter items bestaat uit deadstock. Het broekje wat Fitz draagt o.a.! Die trouwens zo heerlijk zacht is. Ook de trui van Bobbi is echt een heel fijn item. Stoer, maar warm door de mooie kleur!

Be Kind = Made in Holland

Naast de upcycled stijlen, gemaakt van deadstock materiaal in Portugal, heeft Be Kind dit seizoen ook items in Nederland laten maken. Omdat ze geloven in locale productie en dat graag ondersteunen.

Eerst dachten ze dat Nederland geen optie was, want daar liggen de kosten veel hoger. Maar gaandeweg zien we in dat de verborgen kosten van CO2 uitstoot en alles daar omheen de balans heel anders maken. Als je de impact op milieu meerekent is er erg veel voor te zeggen om locale opties te onderzoeken.

Het liefst hadden ze deze hele collectie gemaakt van restant stoffen. Aangezien er geen betere vorm van duurzaamheid ia dan gebruikmaken van dat wat er al is. De items uit Nederland zijn echter gemaakt van ‘nieuwe’ stoffen uit Turkije. Deze stoffen zijn waar mogelijk van biologisch katoen.

Be Kind maakt tijdloze, classy collecties (voor 2 tot 10 jaar) die zo eerlijk mogelijk gemaakt zijn, met een transparant verhaal. Be Kind heeft de droom om ouders en kinderen te laten zien hoe kleding een positieve impact kan hebben op mens en natuur. Hoe kindness de kledingindustrie mooier kan maken! Items om te dragen, door te geven en om ieder kind te inspireren de wereld een stukje mooier te maken.

Dorien en Hendrine, de oprichters van Be Kind hopen dat Be Kind een inspiratie zal zijn, om zelf ook aan de slag te gaan in het maken van beste keuze, op jouw plek, op jouw manier.

Bewonder hun stijlvolle, comfortabelere en duurzame upcycled collectie in hun webshop: bekind-store.nl

BLOG BY BETTINA  @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.