4X TE GEKKE TIPS MET KINDEREN NAAR MARBELLA

Marbella komt misschien niet zo snel in je op als je denkt aan een vakantiebestemming met kinderen. Maar Joyce weet wel beter! Een aantal keer per jaar gaat Joyce hier naartoe voor een vakantie, workation of een weekendje extra vitamine D. Haar zoontje James (4) geniet intens van het buitenleven hier en voor jou heeft Joyce haar 4 hotspots op een rij gezet. Van het leukste strand tot aan picknicken op een bijzondere locatie, jullie gaan je zeker vermaken.

1. Een perfecte stranddag naast een gezellige chiringuito

Het ultieme vakantiegevoel begint voor mij op het strand. Marbella kent 23 stranden, dus genoeg te ontdekken! Het strand ‘Playa de Linda Vista’ in het westen van de gemeente is niet zo bekend en daarom was rustiger. 

Schuif voor de lunch aan bij een typisch Spaanse chiringuito (strandtent): Guayaba Beach. Hier zit je op plastic stoeltjes onder een rieten parasol de lekkerste verse vis te eten van de barbecue. Good to know: het ligt hier vol met stenen en keien. Super leuk voor kinderen om mee te spelen, maar iets minder leuk voor je voeten. Slippertjes mee en lekker genieten.

Verblijf je dichter bij het centrum van Marbella? Dan is het zandstrand ‘Playa El Rodeito’ ook perfect met kids. Je zit hier in een kleine baai waar het lang ondiep is en weinig golven zijn. Voor een bakkie koffie, lunch of een ijsje loop je zo naar de beachclub Mistral Beach.

2. Lekker uitleven in de speeltuin van San Pedrode Alcántara

In Spanje staan kinderen centraal in het dagelijks leven, voor mijn gevoel meer dan in Nederland. Er zijn overal speeltuinen te vinden (vaak met horeca ernaast voor de volwassenen), kinderen gaan mee naar restaurants en ze zijn tot ’s avonds laat in het centrum of op de boulevard te vinden met de hele familie. Een gezellig tafereel om te zien.

Ook het dorp San Pedro in de gemeente Marbella is erg op kinderen ingericht. In het midden van het dorp vind je de stadboulevard met de ene na de andere speeltuin, voor alle leeftijden. Rondom vind je verschillende horeca – zoals El Guiño – zodat jij lekker kan relaxen in de zon en zicht kan houden op je kroost. 

Lees meer over San Pedro de Alcantara

3. Uniek: een privé picknick aan het strand of in de bergen

Toen ik het account @picnicmarbella op Instagram voorbij zag komen werd ik helemaal enthousiast (en ik denk jij en je kinderen ook). Picknick Marbella creëert voor jou een pop-up picknick op een van hun mooie (geheime) locatiesop het strand of in de bergen. Ze zijn gespecialiseerd in verjaardagen, bruiloften en feestjes, maar ook gewoon omdat het kan! Perfect om een mooi moment te beleven met je loved ones.

Je kan kiezen tussen ontbijt, tapas of zoete dingen. Daarbij kies je eventuele add-ons zoals champagne, een speaker of een polaroid camera. Dit is toch fantastisch

 

4. Jij aan de sushi en de kids spelen naast je in het zand

Camurí Las Cuchis is één van mijn favoriete beachclubs in Marbella. Van een cappuccino in de ochtend (dan is het nog wel redelijk uitgestorven) tot aan een uitgebreide lunch, stranddag, diner of cocktails. Het kan hier allemaal. 

Maar belangrijker nog is de fijne sfeer en dat je je totaal niet opgelaten voelt met kinderen. Je zit hier met je voetjes in het zand dus kinderen kunnen lekker naast de tafel spelen. James vermaakt zich hier altijd top met zijn emmertje en schep. Tussendoor loop je even naar de zee om pootje te baden of rond te rennen.

Van de menukaart ga je ook heel blij worden: sushi, salades, Spaanse tapas, maar bijvoorbeeld ook een lekkere hamburger. Bestel een kan (witte) sangría en disfrútalo (geniet ervan). 

Tip: reserveer een plekje op zondagmiddag, dan gaan de Spanjaarden altijd uitgebreid lunchen en hangt er een heerlijke sfeer.

Wil je meer tips en inspiratie voor een vakantie met kinderen in Marbella, lees die dan op de website van Joyce; marbellatravelguide.nl

 

IF YOU LIKE IT, PIN IT

4X TE GEKKE TIPS MET KINDEREN NAAR MARBELLA

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.