TIPS VOOR 2 KIDS OP 1 KAMER; MAAR WEL BEIDE EEN EIGEN SFEER

Een kinderkamer delen is als je in de CITY woont is vaak noodzakelijk. En mijn eigen kinderen willen het ook echt heel graag, zonder dat het moet. Als je de kinderkamers in deze blog ziet, dan wil je toch ook gewoon samen op een kamer slapen!? Want los of het praktisch is, is het natuurlijk ook heel erg gezellig!

Hoe doe je dat nou? Twee kinderen op één kamer laten slapen met nog genoeg ruimte om te spelen, of huiswerk te maken en ook nog het liefst met hun eigen sfeer? Hier een aantal leuke voorbeelden die zeker tot de verbeelding spreken.

DIVERS BEDDENGOED

Met beddengoed kun je al heel veel doen. Je ziet hier duidelijk een jongens- en een meisjesbed terwijl de basis van de kamer hetzelfde is. Verschillende decoratie boven het bed geeft er een eigen draai aan. 

Laat je kind ieder zijn eigen accessoires uitzoeken, denk aan kussens, een wandprint of behang, dan kun je vanuit dezelfde basis meerdere kanten op. Zie je het subtiele kleurverschil van het beddengoed?  


bossamae.com

ayayhome.com

VERSCHILLENDE BEDDEN

Een stapje verder kan zijn om naast het beddengoed ook het bed anders te laten zijn. Twee verschillende brocante houten bedden, met elk een eigen uitstraling. 

Of neem dezelfde bedden maar schilder ze beide in een andere kleur die de kinderen zelf kunnen kiezen. Klein gebaar, groots effect. 


laurelberninteriors.com

OPBERGRUIMTE

Een manier om ook opbergruimte te creëren ontstaat door de bedden naast elkaar te plaatsen en rondom kastruimte te maken. Zo heb je nog een groot deel van de kamer over om te spelen. 

Daarbij kan ieder kind zijn eigen kast op zijn eigen manier, in zijn eigen stijl indelen met zijn eigen spulletjes, wat meteen voor diverse sferen zorgt. 


nordicdesign.ca

EIGEN GRID

Het grid in de achterwand zorgt ervoor dat beide kids hun eigen invulling kunnen geven aan de achtergrond van het bed. 


designanthologymag.com

STAPELBED

Maar natuurlijk werkt een stapelbed ook goed. In dit geval zou ik lekker losgaan met stofjes. Met sierkussens, dekens en een sprei geef je het bed ineens een luxe uitstraling.

Als er ruimte is kan je ook kiezen om voor beide kinderen een hoogslaper in de kinderkamer te plaatsen. Zo kunnen beide kinderen onder hun hoogslaper alle twee een eigen space creëren. Ze kunnen bijvoorbeeld ook kiezen voor een eigen kleur en de ruimte onder hun bed in die kleur inrichten. 


www.mocka.com

BLOG DOOR EVA DE BRUIN @nietiedereenkenteva

Eva is moeder van Joep en Fien. Ze is interieurontwerper en met haar eigen bedrijf ‘niet iedereen kent Eva’ wil ze de wereld een beetje mooier maken. Met haar passie voor interieur gecombineerd met haar moederschap komt ze hier elke maand met handige DIY tips. Lees meer op: www.nietiedereenkenteva.com

LEES OOK VAN EVA: 6X INSPIRATIE VOOR ULTIEM BINNENSPELEN

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.