MAAK EEN COMBINATIETRIP AAN DE DUITSE OOSTZEE!

TWEE STEDEN, DRIE EILANDEN

Wie nog twijfelt over een stedentrip of een eilandbezoek: het kan gewoon allebei, in Noord-Duitsland aan de Oostzeekust! Het eilandje Poel is een groene parel in de baai van Wismar. En Stralsund is uitvalsbasis voor de twee eilanden Hiddensee en Rügen met hun prachtige natuurgebieden. Cultuur en recreatie: een perfecte combinatie voor een gezinsvakantie!

STRALSUND 

Op zo’n 6 uur rijden van Utrecht ligt Stralsund. Een van de mooiste middeleeuwse Hanzesteden, maar bij velen nog onbekend. 

De 90 meter hoge Marienkirche kun je beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad en de kust. In Stralsund vind je ook het Ozeaneum wat er leuk is om de kinderen mee naar toe te nemen! 

RUGEN 

Stralsund is de toegangspoort naar het eiland Rügen, het grootste eiland van Duitsland met bovengemiddeld veel zonuren. 

Geniet van de beukenbossen en ga wandelen! Genoeg gewandeld? De mooie stranden lonken. Het zwemwater is van uitstekende kwaliteit: veel stranden hebben het keurmerk de Blauwe Vlag.

Het jaarlijkse middeleeuwse openluchttheaterfestival Störtebeker vindt dit jaar plaats van 18 juni t/m 10 september in Ralswiek. 

Veel vakantiegangers komen naar Rügen voor het Nationaal Park Jasmund met zijn indrukwekkende witte krijtrotsen. In de herfst van 2022 wordt hier de ‘Skywalk Königsstuhl’ geopend, een spectaculair, zwevend uitkijkplatform op 118 meter hoogte. Het is een lusvormige rondweg, en dit technische hoogstandje is op zichzelf al een attractie. . Ook nu al kun je in het informatiecentrum een indruk krijgen via virtual reality.

HIDDENSEE 

Het langgerekte autovrije eilandje Hiddensee maakt deel uit van het Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft en wordt gekenmerkt door duinen, klifkusten, lange zandstranden en vogelrijke gebieden. Het kristalhelder water is een droom voor surfers, kajakkers en suppers. 

Ook zeiltochten zijn mogelijk, en in de zomermaanden kun je een tochtje met een rondvaartboot maken. Veel bekende kunstenaars, acteurs en dichters vonden op Hiddensee inspiratie. Sommige kunstenaarswoningen kunnen bezocht worden. 

Vanuit Stralsund kun je met de auto naar Rügen via de indrukwekkende Rügenbrug, de grootste tuibrug van Duitsland. Maar je kunt ook met de boot naar Rügen en Hiddensee. 

Wismar

Iets dichterbij, op zo’n 5 uur rijden van Utrecht, ligt Wismar. De Hanzestad, gesticht in de 13e eeuw, betovert met zijn middeleeuwse charme en met zijn vele gebouwen in de typische rode baksteengotiek. Patriciërshuizen, pakhuizen en Hanzekantoren herinneren aan vervlogen tijden. Rondleidingen door de stad of boottochten zijn de beste manier om de stad te verkennen.

Op 4 en 5 juni vindt op de marktplaats van Wismar de grote opening plaats van de Unesco-Werelderfgoeddag. Op 30 en 31 juli is er in het historische stadscentrum het kunstfestival boulevART Wismar, een uniek openluchttheaterspektakel met nationale en internationale theatergroepen, muzikanten en straatartiesten.

EILAND POEL 

Wie daarna rust en ontspanning zoekt te midden van de ongerepte natuur, gaat naar het eiland Poel, een eldorado voor zeldzame plant- en diersoorten. 

En of je nu naar de stranden bij de dorpjes Timmendorf, Schwarzer Busch of Gollwitz gaat, ze staan allemaal garant voor zwemplezier voor het hele gezin met fijne, soms echt witte zandstranden. Een vakantie op het eiland Poel is ook een echte insidertip voor watersporters. Je kunt hier waterskiën, kitesurfen of duiken. Poel is te bereiken met de boot, de auto of de bus.

Foto’s: Vissersboot Poel Haven Timmendorf ©TMV Tiemann, Kritjrotsen Rügen Nationalpark Jasmund ©TMV Lück, Oude stad Wismar ©TMV Grundner, Stralsund Panorama ©TMV Gänsicke, Vuurtoren Hiddensee ©TMV Petermann


— 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.