10 X INSPIRATIE VOOR EEN MOOIE SPEELHOEK IN DE KINDERKAMER

@madebylon

@madebylon

 

@nynneetliloujos

@nynneetliloujos

 

Bloomingville

Bloomingville

 

childrenofthetribe.com

childrenofthetribe.com

 

designmom.com

designmom.com

 

Ferm Living

Ferm Living

 

Huis van &suus via Interieur Junkie

Huis van &suus via Interieur Junkie

 

Poppytalk

Poppytalk

 

Tellkiddo

Tellkiddo

 

Wildones.nl

Wildones.nl

 

www.instagram.com:nr13b

www.instagram.com/nr13b

Het is prettig voor kinderen om een eigen speelhoek te hebben. Kinderen kunnen daar helemaal opgaan in hun eigen spel wanneer ze aan het spelen zijn. Een mooi moment om even te ontsnappen aan de drukte van weer een dag op school.  Daarnaast is het fijn dat het speelgoed niet door heel het huis slingert. Hierbij tien ideeën voor leuke speelhoekjes!

Waar o waar komt de speelhoek?

Voordat je je mouwen opstroopt en met gezwinde spoed naar de bouwmarkt rijdt voor materialen voor de speelhoek, wacht dan heel even. Want, waar ga je die speelhoek realiseren?

Bij grote kinderen kun je best op de eigen kamer een mooie hoek maken. Vaak vinden ze zit zelfs heel fijn, een beetje privacy.

Geborgenheid is voor ieder kind heel prettig. Kies dan voor een begrensde plaats, bijvoorbeeld aan het voeteneind. Groot voordeel is dat als je het juiste meisjes- of jongensbed hebt, je direct mogelijkheden voor het opbergen van speelgoed hebt.

Er zijn namelijk bedden met opberglades eronder. Win-win, want en een mooie speelhoek op de eigen kamer, en eenvoudige oplossing voor het opruimen van de spullen.

Heb je overigens geen jongensbed met opberglades, dan zou je ook bakken kunnen kopen die je onder het bed schuift. Zo heb je alsnog voldoende opbergruimte.

Een speelhoek voor kleinere kinderen

Een speelhoekje voor kleinere kinderen is in de woonkamer een goede optie, omdat je dan een oogje in het zeil kan houden tijdens het spelen. Zo’n speelhoek hoeft ook helemaal niet groot te zijn, een klein hoekje in de kamer is genoeg.

En dan nu, spullen kopen!

Voor de ouders is het inrichten van de speelhoek vaak het leukste idee. Het is prettig als het een geheel wordt met de rest van de kamer, afhankelijk van waar in huis de speelhoek wordt gecreëerd.

Wil je de speelhoek er als het ware uit laten springen, dan is het bij de kinderkamer leuk om dat hoekje bijvoorbeeld een leuk behangetje te geven, of een ander kleurtje op de muur.

Vertrouw jij erop dat je kind niet op alle muren in huis gaat kliederen, dan zou je met schoolbordverf een stukje muur kunnen schilderen. Daar mag je kind de mooiste tekeningen maken.

Een bureau om bij te knutselen op de slaapkamer, of een mooie plank aan de muur in de woonkamer, helpt je kind de creativiteit te ontwikkelen.

Vergeet ook niet om een mooi vloerkleed neer te leggen zodat je kind warm en comfortabel op de grond kan spelen.

Kies je voor een plank aan de muur in de woonkamer, zet er dan twee leuke stoeltjes of krukjes bij voor als broer en zus samen willen knutselen of wanneer er een vriendje of vriendinnetje komt spelen. Zo’n plank leent zich heel goed om er mooie kistjes onder te schuiven. De kistjes dienen op hun beurt weer als opbergruimte.

EXTRA TIP: SPEELHOEK CREEEREN MET KLEED

Een speelhoek maak je ook door een lekker zacht kleed op een plek in de kinderkamer neer te leggen.

WIL JIJ PERSOONLIJK INTERIEUR ADVIES VAN BETTINA, KLIK DAN HIER VOOR MEER INFORMATIE!
 

Bij STUDIO VACAY vind je kleden die de fantasie prikkelen van ieder kind! Zoals hierboven dit tropische eiland met zee.

BLOG BY BETTINA

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.