RONDE VORMEN IN HET INTERIEUR (EN DE KINDERKAMER!); ZO PAS JE HET TOE

zo pas je ronde vormen toe in je interieur - CITYMOM.nl .

Organische (ronde) vormen zijn al sinds vorig jaar een opvallende trend in het interieur. Ook in 2024 is deze trend nog even here to stay! Deze stijl omarmt de natuurlijke vormen die we in de natuur om ons heen zien, zoals golvende lijnen en asymmetrische ontwerpen. Het gebruik van organische vormen in het interieur kan op verschillende manieren worden toegepast. In deze blog enkele voorbeelden zodat jij thuis ook aan de slag kan! 

WAAROM RONDE VORMEN TOEVOEGEN? 

Door organische vormen toe te voegen aan een interieur, kan een ruimte een gevoel van harmonie en rust uitstralen. Wil je een kalmerende sfeer creëren, dan is deze trend dus perfect. Denk aan meubels met afgeronde hoeken, decoratieve objecten geïnspireerd op de natuur, zoals schelpen of stenen, en zelfs architecturale elementen zoals gebogen muren of plafonds. Door te spelen met deze vloeiende vormen, kan een interieur een zachtere en uitnodigende uitstraling krijgen.

HOE PAS JE RONDE VORMEN TOE IN JE INTERIEUR? 

 • In plaats van strakke lijnen en hoeken, kunnen ronde meubels en decoratieve elementen een gevoel van geborgenheid creëren in je leefruimte. Een ronde eettafel kan bijvoorbeeld een gezellige sfeer bevorderen tijdens diners met vrienden en familie. 
 • Een ronde spiegel voegt een gevoel van ruimte en licht kan toe aan een kamer. 
 • Een bank met een gebogen ontwerp,  geeft een knusser effect. Plaats voor of naast de bank een ronde salontafel of bijzettafeltjes.
 • Ronde vormen komen extra goed tot hun recht als ze uitgevoerd zijn in opvallende kleuren of       materialen. Denk aan een fluwelen ronde poef of een glazen ronde tafel.
 • Een ronde fauteuil die om je heen valt, geeft een gevoel van veiligheid.
 • Denk bij accessoires aan ronde spiegels, klokken, of kunstwerken met cirkelvormige elementen. Ronde vazen of schalen als decoratieve objecten op tafels of planken kunnen ook mooi staan.
 • Gebruik ronde kussens, poefs of een rond vloerkleed om zachte lijnen en comfort toe te voegen. Een groot rond tapijt kan bijvoorbeeld een kamer samenbrengen en een centraal punt creëren. 
 • Kies voor hanglampen of staande lampen met een ronde vorm. Ronde lampenkappen verspreiden vaak een zacht, diffuus licht wat bijdraagt aan een gezellige sfeer.
 • Hang kunst op met ronde elementen of patronen. Dit kan variëren van abstracte schilderijen met cirkelvormige motieven tot meer letterlijke interpretaties zoals foto’s van de maan of planeten. Dit laatste is leuk voor een kinderkamer!
 • Gebruik ronde plantenpotten of kies planten met zachte, ronde bladeren om natuurlijke ronde vormen in je interieur te brengen.
 • Als je de mogelijkheid hebt, overweeg dan ronde of gebogen architectonische elementen, zoals een rond raam, een boogdoorgang of zelfs een gebogen muur. Dit laatste heb ik zelf in mijn woonkamer en ben ik heel blij mee! 

zo pas je ronde vormen toe in je interieur - CITYMOM.nl

MOOI MERK MET ORGANISCHE VORMEN IS PROMINENT 

Een mooi merk wat inspeelt op deze trend is het merk ProminentProminent heeft een compleet nieuwe collectie moderne, stijlvolle stoelen en banken, ontworpen door topdesigners met oog voor de laatste trends, duurzame materialen en de mogelijkheid om alles naar persoonlijke smaak te stylen. 

Een eye-catcher is de Fiji bank, die met haar organische vormen perfect past bij de hierboven genoemde tips! 

De nieuwe collectie banken en fauteuils zijn naar wens samen te stellen. Op basis van materiaal (stof/leer/two tone), kleur, maat, poot (soms in kleur, soms in vorm en vaak in beide) kan je een meubel samenstellen en is er altijd een bank of stoel die bij jouw huis past. Je kan kiezen uit heek veel kleuren wat de collectie extra veelzijdigheid maakt.

Prominent staat al 25 jaar voor aandacht en zitplezier. Sinds de oprichting heeft het merk zich onderscheiden door haar toewijding aan kwaliteit, comfort en aandacht voor klanten. Waarden die je terugziet in de ontwerpen en in een van de 40 winkels! Zie ook alle mooie sfeerbeelden in deze blog die van Prominent zijn. 

zo pas je ronde vormen toe in je interieur - CITYMOM.nl 3

RONDE VORMEN; PERFECT VOOR DE KINDERKAMER 

Organische vormen zijn ook perfect voor een kinderkamer, juist omdat dat ze een kalmerende sfeer creëren! Ook zijn ronde vormen een geweldige manier om zachtheid en speelsheid toe te voegen. 

Door het gebruik van ronde meubels, zoals een ronde stoel of zitzak, kan de ruimte een  vriendelijke en uitnodigende sfeer krijgen. Daarnaast kunnen ronde vormen helpen om scherpe hoeken te verzachten, met kleine kinderen sowieso een goed idee! Door te kiezen voor meubels en accessoires met zachte rondingen, kan de kamer een veilige en gezellige plek worden waar kinderen zich thuis voelen. 

Door te spelen met verschillende formaten en kleuren van ronde objecten zoals kussens, lampen of spiegels, kan de kinderkamer een levendige en creatieve uitstraling krijgen die perfect past bij kinderen! Kortom, het integreren van ronde vormen in het interieur van de kinderkamer kan een leuke en speelse omgeving creëren waarin kinderen zich vrij kunnen bewegen & spelen en hun verbeelding de vrije loop kunnen laten!

 

IF YOU LIKE IT, PIN IT

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.