NAAR SAN SEBASTIAN MET KINDEREN; TOCAR!

Afgelopen zomer hebben wij 3 weken rondgereisd in Frankrijk en Spanje. Van de éne kust naar de andere kust maakten wij ook een stop in San Sebastian. Wat heeft deze superstad ons verrast! Wij raden het iedereen aan. Leuk voor alle leeftijden en voor zowel solo, stellen als met je gezin geschikt.

Je kunt prima een week vertoeven in deze stad aan de zee. Wij verbleven er 5 nachtjes en hadden deze prima kunnen verlengen. Er is zon, strand en er zijn heel veel gezellige winkeltjes en restaurantjes. Omdat het linksboven in Spanje (Baskenland) ligt, is het er iets koeler dan in de rest van Spanje. Wij waren er in augustus en toen hebben wij 1 avond regen gehad en de rest was het 25C gehad. Top met onze kids. 

Wij hebben de leukste tips op een rijtje gezet voor als je met kinderen naar San Sebastian gaat

  • Ga naar het strand! Uiteraard op nummer 1, want het strand is niet te missen. Het water loopt geleidelijk af en er is fijn zand geschikte voor talloze zandkastelen. Zowel Playa Ondarreta als Playa de la Concha (dichterbij het oude centrum) zijn fijne stranden. Het eerste is iets rustiger. Over de brug heb je ook nog Playa Zurriola en dat is echt geschikt voor watersport, het water is ruw met golven. De stranden van San Sebastian zijn één van de mooiste stadsstranden van Europa.
  • Bezoek het eiland Isla de Santa Clara. Opvallend is dit kleine eilandje wat je kunt zien vanaf het strand. Je kunt het bezoeken met een snelle boot (5 minuten) en een langzamere (25 minuten). De prijzen zijn schappelijk en wij besloten om de lange boot heen te pakken en de korte terug. Dit vonden de kids super, omdat de boot op de heenweg ook expres nog een beetje richting de ruwere golven ging. Het eilandje is heel klein en idyllisch. Er zijn maar een paar wandelpaden en overal genoeg plekjes om lekker te picknicken met uitzicht. Er is 1 barretje om iets te drinken en 1 ministrandje. Met een beetje pech is het vloed en is er even geen ministrandje meer. 
  • Bezoek de top van de Monte Igueldo. Deze berg kan je op verschillende manieren op, maar met kinderen (en ook zonder trouwens) pak je zeker de Funicular. Dit is een treintje wat je omhoog en omlaag brengt. De wachtrij is langer dan de rit zelf, maar hoort er wel bij. Het treintje rijdt er al sinds 1912! Bovenop de berg is een klein attractiepark te vinden. Met het mooiste uitzicht op de stad, diverse barretjes en attracties. Je betaald per attractie die je gebruikt, net zoals op de kermis.
  • Pinxtos eten! Je hebt San Sebastian niet écht bezocht als je geen Pinxtos hebt gegeten. Pinxtos zijn de Baskische variant van tapas, veelal gebaseerd op brood..Wij hebben meerdere keren Pinxtos gegeten en dat vonden de kids ook leuk. Op veel plekken zijn de Pinxtos uitgestald, zodat ze daadwerkelijk zien wat ze kunnen eten. Grotere slagingskans op een rustig avondje dineren met kids (het bestaat).
  • Bezoek het oude centrum. Het oude centrum heeft prachtige straatjes met winkeltjes en cafeetjes om langs te struinen. Wij hebben het toeristentreintje gepakt wat je in 45 minuten rondrijdt. Geen hoogtepunt, maar de kids vonden het een fijne afwisseling na al het wandelen en zo krijg je een beter beeld van hoe de stad eruit ziet. Ook hier weer schappelijke prijzen. Er is ook een toeristenbus, maar dat was voor ons te massaal.
  • Bezoek Monte Ulgull, de berg tegenover de Monte Igueldo. Deze berg heeft geen treintje wat je naar boven brengt. Wij hebben een poging gedaan om naar boven te wandelen, maar toch halverwege gestaakt want…kinderen… Bovenop zit een kasteelmuseum en halverwege kom je ook nog een aantal kermisattracties en reuzenrad tegen.
  • Het aquarium Donostia hadden wij als back-up bij slecht weer!
  • Het science museum Museo de la Ciencia Eurekal blijkt ook heel leuk te zijn voor kinderen met onder andere een planetarium.

WAAR SLAPEN IN SAN SEBASTIAN?

Wij verbleven net buiten de stad bij (zover wij weten) de enige stadscamping Igara. Op 10 minuten afstand rijden, maar het voelt alsof je een stuk verder bent tussen de bomen. Er is een pendelbus naar een bushalte waar een lokale bus op en neer rijd.

Een fijn uitvalpunt waar je met je eigen tent kan komen of net zoals wij een bungalow kan huren. Er is een goed restaurant, een basic zwembad en rust! Zorg voor goede verlichting als je op het weggetje tussen de camping en de stad rijdt. Voor de kids was het een spannende achtbaan.

San-Sebastian-met-kinderen

LEES OOK VAN MAARTJE: TRIED & TESTED; EUROCAMP PLAYA MONTROIG IN SPANJE

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.