MET DIT (MEISJES) SPEELGOED WORDT WEL ÉCHT GESPEELD THUIS

Het is bijna weer zover, de feestelijke maanden komen eraan. Mijn meiden zijn in maart en juni jarig dus dat scheelt wel iets qua spreiding van de cadeaus gedurende het jaar maar nog steeds komen we hier om in het speelgoed. Ik verbaas mezelf regelmatig over de hoeveelheid die ik tegenkom op de kamers van de meiden. Serieus bakken vol met spullen waar ze maar zelden naar omkijken.

Laatst vond ik voor al dit speelgoed een goed alternatief. Phileine wil liever niets wegdoen, maar toen ze laatst een filmpje had gezien over kindjes die helemaal geen speelgoed hadden bedacht ze dat ze wel wat dingen wilde weggeven. Zo maakte we twee bakken. Een met speelgoed dat we naar de speelgoedbank brachten en een bak die ze ging verkopen. Het geld van de verkoop stopte ze in haar spaarpot en zo was iedereen blij.

Gelukkig hebben we ook echte favorieten, speelgoed waar echt bijna dagelijks mee wordt gespeeld en wat al jaren mee gaat! Wil je investeren in een Sinterklaascadeau? Dan zit je met deze 10 soorten speelgoed iniedergeval goed!

1. Sylvanian Family

Bij onze laatste verhuizing kregen beiden meiden het huis en dit wordt nu regelmatig ingericht met de schattige spulletjes die erbij te koop zijn. Waar Olivia nog veel met het beestje in en uit het bedje bezig is, is Phileine druk met inrichten van het huis. Het voordeel van dit soort speelgoed vind ik dat je er nieuwe dingen bij kunt vragen. Dus spulletjes die bijdragen aan het mooier worden van het huis in plaats van nog meer los nieuw speelgoed wat in de la verdwijnt.

2. Het bekende Ikea keukentje

Phileine kreeg het toen ze 1 jaar werd en echt dagelijks worden er de heerlijkste maaltijden gemaakt. Hij is nu in de aanbieding bij de Ikea voor 59,95.

3. Houten taartjes

in combinatie met het keukentje al jaren een groot succes. En een voordeel je kan er zoveel van eten zonder er zelf zwaarder van te worden. De meiden krijgen op pakjesavond ook een setje kromme groente. Dit is een initiatief van Kromkommer, zij zetten zich in tegen de verspilling van groente en fruit! https://crowdaboutnow.nl/campagnes/kromspeelgoed

4. Stickers

klein maar fijn. Altijd een goed idee. Laatst vond ik bij de Action deze LOL stickers en die zijn groot favoriet. Ook vinden wij de stickers van Djeco heel mooi, als we in de stad zijn loopt Phileine altijd wel even bij LittleWannaHaves binnen om een nieuw setje uit te zoeken.

5. Baby Annabell

ze huilt, kletst, drinkt en plast. En wat nog fijner is ze voelt zacht aan. Waar wij voorheen Baby Born hadden die een hard en stug lijfje had is Annabell echt een aanwinst. De meiden kunnen haar makkelijk oppakken, in de draagzak doen en ze sussen haar met liefde weer in slaap.

6. De Mipeach poppenwagen

Annabell en knuffels worden dagelijks vervoerd in de wagen. Mee naar de Albert Heijn of gewoon een rondje door het huis. De wagen is in no-time om te bouwen van kinderwagen naar wandelwagen en heeft zwenkwielen zodat hij makkelijk stuurbaar is. Behalve dat ik hem er mooi uit vind zien is hij ook nog heerlijk om mee te wandelen.

7. Vtech Kidizoom Camera

Deze roze camera kocht Phileine van haar eigen zakgeld. Verliefd was ze er direct op. Overal waar we heen gaan sleept ze hem mee en maakt ze er hele leuke foto’s en filmpjes mee. Ik vind het geweldig om ‘savonds stiekem te kijken wat ze allemaal heeft geschoten. Ook vlogt ze ermee en lopen we dus regelmatig vloggend door de supermarkt.

8. Zoekboeken

Olivia is groot fan van Bumba dus het Bumba zoekboek is dan ook een hit. Het leuke aan het boek vind ik dat je er zelf een verhaal omheen kunt verzinnen. Ik hoor Olivia regelmatig kletsen met het boek op schoot!

9. Micro step en Veloretti loopfiets

Wij vinden het fijn om met de meiden in beweging te zijn. De stepjes nemen we altijd mee op reis omdat ze makkelijk manoeuvreren en klein op te bergen zijn. De loopfiets van Veloretti gebruikt Olivia lekker in de buurt. lekker crossen door het park of in het tasje alles schatten bewaren.

10. Vtech Kidi Superstar karaokeset

Voor haar 6e verjaardag stond deze microfoon hoog op haar lijstje. Ze was dan ook heel blij dat hij ook uit de doos kwam. Er zit licht op, muziekjes om te dansen, zelf te zingen of je iPad om aan te sluiten.

Wat is het favoriete speelgoed bij jullie thuis?

LEES OOK:

BLOG BY JASMIJN LINDHOUT @gewoonjasmijn

Ik ben Jasmijn en al achttien jaar samen met de leukste. Trotse ouders van Phileine (2012) en Olivia (2016). We hebben ons huis verkocht en zijn nu met zijn viertjes op een werelds avontuur. Tien jaar iedere keer bewust kiezen voor vrijheid geeft ons de mogelijkheid financieel onafhankelijk te leven. Samen op slippers in de zon is voor ons ultiem geluk.

4 Reacties

 1. Tessa schellens

  Hoi,

  Leuke tips allemaal!
  Waar kan je de mipeach poppenwagen kopen?

  Lieve groetjes

  Antwoord
  • Jasmijn

   Op de website van iCandy vind je retailers. Daar kan je ook de poppenwagen bestellen!

   Antwoord
 2. Annette

  Hoi Jasmijn,
  Hier zijn de muisjes van maileg favoriet in combinatie met de meubeltjes en accessoires! En dan in een groot poppenhuis

  Antwoord
  • Jasmijn

   Ha Annette,
   Wat leuk!! Maileg muisjes vinden ze hier ook heel leuk!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.