KOKEN VOOR MIJN KIDS ZONDER PAKJES EN ZAKJES

Als je wil dat je kind meer groenten eet  minder suiker binnen krijgt dan is een logisch gevolg, alles zelf maken en geen pakjes en zakjes gebruiken!

Als je niet iets uit een pakje gebruikt weet je ook echt wat er in je gerecht zit. Dat vind ik zelf het fijne ervan.

Ik moet wel zeggen dat ik het soms lastig vind als ik het druk heb. Ik ben dan snel geneigd toch even snel iets te halen of een pastasaus uit een potje te gebruiken. Maar het is een kwestie van discipline en wat vooral heeft geholpen is vooruit koken!

Dit scheelt niet alleen tijd maar bespaart ook nog eens een boel geld. Iedere keer iets laten bezorgen of afhalen is misschien soms wel makkelijk maar zeker niet fijn voor je portemonnee. Door voor meerdere dagen tegelijk te koken en het in te vriezen heb ik dit voorkomen. 

dierenpap

ONTBIJT DIERENPAP

Tot slot zijn mijn havermout dierenontbijtjes altijd een super succes bij mijn kinderen! Biologische havermout met gekookt water en melk erdoor s’morgens koken en je hebt een gezonde en voedzame pap. Door de bakjes pap te versieren als dieren gaan ze er helemaal in als koek. Het is echt super makkelijk en heeft een groot effect!

LUNCH COURGETTE SOEP

Heb je weinig tijd, maak het jezelf niet te moeilijk en kijk wat je in de ijskast hebt liggen. Zo lagen er bij mij nog twee courgettes. Ui, bouillonblokjes en pesto heb ik altijd wel in de ijskast en binnen tien minuten had ik een heerlijke gezonde soep op tafel. Zonder boodschappen te hoeven doen.

AVOND ETEN PITA FALAFEL

Ik kocht volkoren pita’s (ik wist niet dat die bestonden maar die zijn dus echt veel lekkerder dan die witte pita’s! aanrader!) en falafel balletjes.

Die bak je een paar minuten aan terwijl je ondertussen de groente snijd die je op een bord legt. Je kinderen kunnen dan zelf ‘hun broodje versieren’ en je begrijpt dat ze dat een feest vinden!

Binnen 5 minuten aan tafel!

Normaal eet ik knoflooksaus uit een potje zelf saus maken van kwark of Griekse Yoghurt met een beetje peper en knoflookpoeder, is een super gezonde en lekkere zelfgemaakte saus!

LEES OOK: DUURZAMER ETEN VOOR JE KINDEREN ZO DOE JE DAT! 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

1 Reactie

  1. Rachel Kromdijk

    Wat goed dat je dit met je volgers deelt, hier inspireer je weer altijd mensen mee 🙂

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.