KINDERKAMER INSPIRATIE VOOR JONGENS EN MEISJES

Sta jij op dit moment voor een uitdaging om een kinderkamer in te richten en kan je wel wat hulp gebruiken? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog bespreken we een aantal tips hoe je de slaapkamer van je kleintje kan omtoveren tot dé ideale kinderkamer.

Maak verschillende zones


Als er genoeg ruimte is in de kinderkamer, is het een leuk idee om de kamer in diverse zones op te delen. Hierdoor heeft jouw kleintje meer overzicht wat ook meer rust met zich mee brengt. Denk bijvoorbeeld aan een speelhoek met een tipitent, of een voorleeshoek met een poefje en veel kussens. Maar maak het niet te bond: de kamer is uiteindelijk bedoeld om te slapen en fungeert niet als speelparadijs.

SPEELKAMER

Het belangrijkste is natuurlijk dat je kleintje een goede nachtrust heeft en fijn in zijn of haar bed kan slapen. Maar een goed en comfortabel bed kan ook er ook heel speels en leuk uitzien.

Bedden voor jongens en meisjes

Denk je zo nu en dan ook nog eens terug aan je jongeren jaren toen je nog onbevangen buiten kon rollebollen en in bomen klimmen? Ja, dat waren nog eens heerlijke tijden! Breng dit gevoel van ultiem geluk en vrijheid terug in de kinderkamer door middel van een boomhut bed. Ieder kind is dol op een boomhut bed.

Het is een bed waar je ’s nachts veilig en geborgen kunt slapen en die overdag verandert in een geweldig speelparadijs waar ze uren in kunnen spelen. Daarnaast is een boomhut bed ook nog eens ontzettend leuk als vriendjes op vriendinnetjes komen spelen en blijven logeren. Deze houten kinderbedden zijn ook nog eens enorm praktisch. Hout is een warm materiaal en het is gemakkelijk in onderhoud. Bovendien geeft het de slaapkamer een authentieke en warme uitstraling. Spelen en slapen is nog nooit zo leuk geweest!


Stoere en schattige autobedden


Is jouw kleintje gek op auto’s en alles wat daarmee te maken heeft? En wil hij graag in de voetsporen treden van Max Verstappen? Dan is een stoer auto bed wellicht perfect voor jouw kleintje! De naam zegt het eigenlijk al, het is een jongens bed in de vorm van een auto en je hebt ze in verschillende vormen en maten.

Bovendien zijn er niet alleen maar jongens die dromen om in een auto bed te kunnen slapen, ook meisjes dromen hiervan. Zo kun je ervoor kiezen om je dochter in een prachtige prinsessenkoets bed te laten slapen. Welk meisje wil dat nou niet?


Opbergruimte creëren voor spullen


Kinderen hebben over het algemeen de kleinste slaapkamer in huis, waardoor je creatief om moet gaan met de ruimte die je hebt. Kinderen hebben veel speelgoed en spullen en vaak is het opbergen van spullen in een kleine kinderkamer een lastige taak. Daarom is het een slim idee om te zoeken naar een functionele oplossing voor alle kinderspullen.

Er zijn een aantal mogelijkheden waarmee je op een efficiënte manier al het speelgoed en andere spullen kwijt kan. Ga bijvoorbeeld de hoogte in: in plaats van een auto bed, zou je ervoor kunnen kiezen om een hoogslaper te nemen voor je kleintje. Hierdoor heb je onder het bed genoeg ruimte vrij om een aantal opbergboxen te bewaren voor speelgoed en kleding. Bovendien kan je er ook een chill hoek van maken. Zet er een aantal kussen neer en omring het bed met mooie lampjes en voilà! Dit is de ideale manier om toch nog alle functies in de kinderkamer terug te laten komen. 

Veiligheid in de kinderkamer


Natuurlijk wil je dat de kinderkamer er leuk en mooi uitziet, maar het is ook ontzettend belangrijk dat de kamer een fijne en veilige plek is voor je kleintje. Dek stopcontacten af door middel van stopcontactbeveiligers of zet er een kastje voor.

Daarnaast is het verstandig om geen meubels in de buurt van het raam te plaatsen. Kinderen zouden dan makkelijk het raam op kunnen klimmen. Tot slot, denk eraan om loshangende koorden en snoeren weg te werken en zet kinderbeveiliging op kastdeuren als dat nodig is.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.