SUMMER TIME! DIT ZIJN DÉ TIPS VOOR GLADDE BENEN

Wat hebben we er met zijn allen naar uitgekeken! De zomer, lange dagen met mooi weer. En het mag weer! Lekker het terras opduiken met vrienden en familie, of met de kids. Als drukke mama wil je er natuurlijk wel goed uitzien en je benen showen in een leuk rokje of luchtig jurkje. Maar zijn jouw benen al summer ready? In dit artikel geven we je de beste tips om gladde benen te krijgen.

Tip 1. Scrub je benen voor het scheren

Summer ready benen zijn glad en haarloos en moeten dus geschoren worden. Voor het beste scheerresultaat is het handig om je benen een dag van tevoren te scrubben. Zo verwijder je dode huidcellen en kun je dichter op de huid scheren. Hierdoor worden je benen glad.

Het beste kun je je benen ook buiten je scheerbeurten om twee keer per week scrubben. Daar wordt je huid lekker zacht van en het zorgt ervoor dat de haartjes bloot komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker kunt scheren. 

Tip 2. Zorg voor een scherp scheermes

Misschien een beetje een open deur, maar met een bot scheermes krijg je natuurlijk geen gladde benen. Je kunt er namelijk niet soepel mee over de huid glijden en loopt het risico dat je meerdere keren over dezelfde plek moet scheren, voordat je alle haartjes te pakken hebt. Dit irriteert de huid en er ontstaan sneller wondjes. 

Zorg daarom voor een scherp scheermes, bijvoorbeeld scheermesjes van Gillette. Je kunt het beste een stalen scheermes met vervangbare mesjes gebruiken. Deze zijn duurzaam. En doordat je ze uit elkaar kunt halen kun je ze makkelijk schoonmaken en opbergen. Vervang het scheermesje eens per vier weken zodat je niet met een bot mesje scheert. 

Tip 3. Gebruik een goede scheerzeep

Scheer niet op een droge huid. Hierdoor kan het scheermes niet soepel over de huid glijden en raakt je huid geïrriteerd. Gebruik bij voorkeur scheerzeep. Scheerzeep hydrateert de huid en maakt de haartje zachter, waardoor je ze makkelijker weg kunt scheren. Het zorgt voor een beschermlaag tussen het scheermes en de huid. Hierdoor is er minder wrijving en dat verkleint de kans op roodheid, scheeruitslag, huidirritatie en wondjes. 

Als je de scheerzeep tijdens het scheren van je benen spoelt, kun je zien of je plekjes hebt overgeslagen. Zo loop je niet het risico om haartjes te missen, maar ook niet om hetzelfde plekje meerdere keren te scheren. Door de scheerzeep voelt je huid na het scheren zijdezacht aan en zien ze er mooi uit.

Tip 4. Kies het juiste tijdstip voor het scheren

Het beste is om je benen te scheren voordat je naar bed gaat. ‘S nachts worden je benen namelijk warm en zwellen ze ze iets op. Haartjes trekken zich daardoor dieper terug in de haarzakjes, waardoor het scheermesje (ook nog) in de ochtend iets minder goed zijn werk kan doen. Daarbij trek je daarna vaak een broek aan, waardoor de huid minder goed kan herstellen.

In de avond heb je daar minder last van en kun je dus dichter scheren op het haarzakje. Zo krijg je het meest gladde resultaat en kan de huid van je benen herstellen terwijl je slaapt. In de ochtend voelen ze dan nog zachter en gladder aan! Deze benen mogen gezien worden op het terras. Fijne zomer! 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.