MOM MUST DO; DETOX MET SAPJE

Detox met Sapje

Sinds begin dit jaar ben ik gezond aan het eten en in het verlengde daarvan leek het mij een keer goed een detox te doen. Een keer mijn lichaam helemaal te resetten en te ontgiften. Ook was ik erg benieuwd hoe het zou zijn om te detoxen en hoe ik mij zou voelen. Daarnaast ben je als MOM altijd zo druk in de weer dat het mij ook wel eens fijn leek een week rustig aan te doen. Aangezien de detox je daar wel een beetje tot dwingt. Even een week een versnelling lager. Ik heb daarom een drie-daagse detox van Sapje gedaan. Een aanrader! 

De voordelen van een detox zijn dat je je spijsvertering even een paar dagen rust biedt door geen zware eiwitten, vetten en suikers te eten. Je lichaam gaat daarom gifstoffen via lever, nieren en huid gifstoffen verwijderen. De makkelijkste manier om te detoxen is om alle gezonde sapjes in een keer thuis te laten sturen. Ik had ooit de slow juices van Sapje al een keer geproefd en vond die zo lekker dat ik hier graag wel meerdere dagen van wilde drinken.

De detoxkuur van Sapje bevat 100% biologische en verse groentesapjes uit het seizoen die special zijn samengesteld om te ontgiften. Je krijgt van hun een zeer gezond menu toegestuurd met allerlei gezonde recepten om de voorbereiding op je kuur te optimaliseren. Dit vond ik heel erg fijn! Eigenlijk hoef je een week nergens over na te denken! Je volgt 3 dagen hun menu, 3 dagen sapjes en 2 a 3 dagen weer opbouwen.

VOORBEREIDING

Drie dagen gezond eten ging goed. Ik had heel erg verwacht dat ik mijn cappuccino die ik drie keer per dag drink heel erg zou missen, maar die miste ik totaal niet! Ik vond het heel fijn de recepten te volgen die Sapje had gemaild. Zo wist ik zeker dat mijn voorbereiding goed was en hoefde ik ook niet na te denken over wat ik moest eten. Doordat je wel wat minder eet dan normaal had ik ook wat minder energie dan normaal. Of kwam dit doordat ik geen koffie dronk 😉 Ik vond het soms best lastig zelfs om te werken omdat mijn energiepeil redelijk laag was. Iedere avond ben ik daarom ook vroeg naar bed gegaan.

DETOX ZELF

Ik verwachtte hoofdpijn, slapheid en dat ik het koud zou krijgen. Ik had mij lekker extra warm aangekleed deze dagen en mij onder een deken op de bank genesteld om daar ‘relaxed’ te werken. Ik had mijn dagen express qua werk wat rustiger ingepland zodat ik geen harde deadlines hoefde te halen. Ik had verwacht heel suf te zijn maar in tegenstelling tot de drie voorbereidingsdagen had ik juist erg veel energie!

Om 8.00 begon ik met warm water met citroen, om 09.00 een kick sapje, om 10.00 een detox sapje, om 11.00 een energy sapje en om 12.00 weer een detox. Omdat je ieder uur een sapje drinkt heb je zeker geen honger. Normaal drink ik bijna iedere ochtend al een hele grote juice dus was ik dit ook al wel gewend. Om 12.45 begon ik honger te krijgen en had ik zin om om iets te bijten!

Dit gevoel duurde wel even. Ik werd zelfs jaloers op de boterham van mijn zoontje met smeerkaas terwijl ik smeerkaas zelf echt heel smerig vind! Ik ben toen even wat dingen gaan doen om mij zelf af te leiden waardoor het denken aan eten verdween en daarmee het honger gevoel. Om 14.00 mocht ik weer een lekker sapje! Eigenlijk was dit iedere dag hetzelfde rond lunch kreeg ik wel echt een honger gevoel. Je mag van Sapje een avocado of een salade dan eten, als is het beter om het niet te doen natuurlijk omdat je lichaam dan tussen de sapjes door voldoende rust krijgt en zich volledig kan focussen op het ontgiften. De derde dag van mijn detox heb ik s’avonds s’middags wel een salade als lunch genomen. Ik had zoo veel zin om weer even iets te eten in plaats van te drinken! S’avonds was ik een weekend weg en ging ik met het gezin uiteten. Ik heb toen een lekkere soep genomen. In het detox menu drink je s’avonds namelijk ook een soep. Dat vond ik wel fijn trouwens aan deze detox, dat je s’avonds wel iets warms kreeg.

CONCLUSIE

De twee dagen erna heb ik weer ‘opgebouwd’. Ook deze dagen verteld Sapje wat je moet eten en dat is wel fijn want als je in een keer opeens weer brood eet na drie dagen sapjes dan kan je maag dat niet aan. Dus rustig nog even twee dagen opbouwen. Dat is natuurlijk prima te doen als je drie dagen alleen maar sap hebt gedronken! Ik vond het doordat je zoveel sapjes dronk wel redelijk vol te houden, op een klein dipje wat ik altijd rond lunch had na dan! Maar verder ging het prima. De sapjes zelf zijn echt heerlijk en ik baalde er echt van toen alle sapjes op waren. Je voelt echt de vitaminen je lichaam binnenstromen namelijk! Op de energiedip tijdens de voorbereidingsdagen na kreeg ik juist een enorme energieboost. Heerlijk! Ook vond ik het heel fijn even een week rustig aan te doen. Gezond bezig zijn, geen alcohol, vroeg slapen. Even een week aan jezelf weer eens denken. Daarna heb je dus energie voor tien. Worden je kids ook blij van!

 

www.sap.je

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sap.je | Citymom - […] Sinds begin dit jaar ben ik gezond aan het eten en in het verlengde daarvan leek het mij een…

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.