3X MAKKELIJKE & VERANTWOORDE SNACKS VOOR DE KINDEREN

3X MAKKELIJKE & VERANTWOORDE SNACKS VOOR DE KINDEREN

Kant-en-klaar en gezond gaan nou eenmaal niet vaak hand in hand. Als je je kinderen gezonde snacks en tussendoortjes wilt geven, blijf je dan ook het liefst ver weg van voorverpakte lekkernijen als koek en snoep. Maar dit betekent niet dat je voor een verantwoorde snack direct de keuken in hoeft met ingewikkelde, suikervrije recepten.

Gewoon een assortiment van noten van de noototheek.nl of simpele snoeptomaatjes uit de supermarkt zijn prima alternatieven, die ook nog eens makkelijk mee te nemen zijn in de lunchtrommel. Hieronder een paar ideeën voor gezonde kant-en-klare snacks!

Noten

Noten zijn rijk aan vezels, eiwitten en gezonde vetten. Ze dragen bij aan een gezonde ontwikkeling van je kinderen met hun bron aan antioxidanten helpen ze gezonde cellen en weefsels in het lichaam beschermen. Een hoop gezondheidsvoordelen dus en ook nog eens hartstikke lekker. Ze zijn daarom een goed alternatief voor bijvoorbeeld een zakje chips.

Alleen aan kleine kinderen (onder de vier jaar) kun je beter geen hele noten geven omdat die zich makkelijker kunnen verslikken. Een pasta van 100% noten, bijvoorbeeld van amandel, is dan een goede optie om je kind toch noten binnen te laten krijgen.

Rauwkost 

3X MAKKELIJKE & VERANTWOORDE SNACKS VOOR DE KINDEREN

Groente is een essentieel onderdeel van het voedingspatroon van kinderen. Groente bevat belangrijke voedingsstoffen zoals mineralen en vitaminen. Echter is voor veel kinderen groente nou niet bepaald het favoriete onderdeel van de maaltijd. Maar wist je dat rauwe groenten ook voor de moeilijkere eters vaak een stuk minder tegenstaan dan de gekookte versies? De meeste groentesoorten zijn ongekookt namelijk minder bitter en consistenter qua textuur.

Ook de felle kleuren van rauwe groente maken het voor kinderen vaak net wat aantrekkelijker. Een bakje met worteltjes, paprika, tomaatjes of stukjes komkommer kan dan ook een slim tussendoortje zijn, dat ervoor zorgt dat je kind meer groente binnen krijgt en leert wennen aan de smaak en structuur.  

Fruit

3X MAKKELIJKE & VERANTWOORDE SNACKS VOOR DE KINDEREN

Fruit bevat relatief weinig calorieën en veel voedingsstoffen en is daarom een verantwoorde snack om aan je kind te geven. Omdat fruit zoet is, een smaak waar de meeste kinderen van houden, is dit over het algemeen beter geliefd dan groente.

Daarbij kun je je kind vanaf jonge leeftijd al laten wennen aan fruit zodra hij vast voedsel mag eten, in de vorm van een fruithapje. Later kun je ze een bakje met verschillende stukjes fruit geven en als ze nog wat ouder zijn zelf een appel, banaan of mandarijn uit de fruitschaal laten kiezen.

Door te knutselen met fruit en er bijvoorbeeld met behulp van satéprikkers leuke figuurtjes te maken, vergroot je de motivatie om fruit te eten. Voor de afwisseling kun je je kind ook af en toe een handje gedroogd fruit geven, maar doe dit vanwege de verhoogde hoeveelheid suiker wel met mate. Met deze tips zit je kind vast snel aan de gezonde snacks!

 

LEES OOK: ONZE NIEUWE FAVO SNACK VOOR DE KIDS

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.