7X KINDVRIENDELIJKE NEDERLANDSE STRANDTENTEN

Tijn Akersloot

In Nederland heb je heel veel fijne plekken om een vakantie gevoel te krijgen. Met lekker weer ga ik graag een dag naar het strand. Neem ik de kids mee, dan is het fijn als de strandtent kindvriendelijk is, want in Nederland is het vaak te koud om te zwemmen in zee, dus dat is het fijn als de kids zich ook vermaken.

1. Tijn Akersloot – Zandvoort

Ik kom al 20 jaar bij Tijn Akersloot in Zandvoort. De sfeer die bij deze strandtent hangt is erg relaxed en vanaf mijn huis in Amsterdam ben ik er (zonder file!) in een half uur. Het fijne is dat Tijn ook in de winter open is.

Toen ik een kind kreeg merkte ik dat ik er minder heen ging,  het was er niet echt kindvriendelijk. Sinds een paar jaar is Tijn Akersloot overgenomen. De relaxde vibe is gelukkig gebleven maar een pluspunt is dat het er veel kindvriendelijker is geworden. Er zijn nu kinderstoelen, er is een magnetron op de dameswc om een flesje op te warmen, er is speelgoed! Dus bring the kids naar Tijn!

Boulevard Paulus Loot 1B Zandvoort (Zuidstrand)

www.tijnakersloot.nl

2. San Blas – Bloemendaal  

Beachclub San Blas is een echte aanwinst voor de Nederlandse kust! In Bloemendaal aan Zee deze permanente strandtent gebouwd. Dat is fijn want deze tent blijft dus het hele jaar staan én is 365 dagen per jaar open! Aangezien wij zelf in San Blas zijn geweest – een van de mooiste stukjes op aarde waar ik ooit ben geweest – voelt het echt als een kleine vakantie als we in deze strandtent zijn! Dat deze strandtent lekker kindvriendelijk is maakt het nog een stukje fijner! Er is een kindermenu, er zijn kinderstoelen en er is vermaak voor de kids d.m.v. kleurplaten en spelletjes. 365 dagen per jaar een vakantie gevoel! 

Zeeweg 84 | 2051 EC Overveen / Bloemendaal aan Zee 

3. De Deining – Castricum aan Zee

De Deining is uitgeroepen tot het beste strandpaviljoen van Noord-Holland. Dat is dus wel een bezoekje waard. Dat het er ook nog eens hartstikke kindvriendelijk is mooi meegenomen. Mijn kids vermaaken zich altijd uren in het grote speelhuis voor de deur. Er is een grote glijbaan en natuurlijk een hele grote zandbak…

Voor de kinderen is er een hele uitgebreide kinderkaart. Mocht je er zijn en het is niet lekker weer, dan is er ook een heel leuk speelhuis binnen voor kinderen.

Zeeweg 71, Castricum aan Zee

www.deiningcastricum.nl

4. Bernies Beachclub – Zandvoort

Voor vakantie in eigen land kies je deze zomer voor Bernie’s Beach Club als bestemming, gelegen aan de Boulevard Barnaart in Zandvoort. Met een eigen parkeerterrein, ligbedden en twee privé zwembaden is dit een kleine oase!

Voor de kleintjes staan er Bernie’s Burgers op het menu of een Penne pasta Bolognese. Maar het zwembad, ja dat zwembad, dat is natuurlijk echt te gek.

Boulevard Barnaart 65     2041 JA Zandvoort

www.bernies.nl

5. Strand van Domburg 

Domburg is een mijn lievelings stranden in Nederland en ik ben er altijd een paar keer per jaar een weekend te vinden. Het strand is natuurlijk het allerleukste in Domburg! Er zijn een paar hele kindvriendelijke strandtenten waar je lekker kan koffiedrinken, lunchen of eten. Namelijk:

1. De Stenen Toko. Met kinderstoelen, een verschoontafel en een lekker kinderijsje. Voor de Stenen Toko ligt een speeltuin op het strand.

2. De Oase waar ze binnen ook een speelhoekje voor kinderen hebben.

3. High Hill Beach met natuurlijk ook kinderstoelen en een verschoontafel en bij ons waren de Flamkuchen bij de kids populair. Ook kunnen de kinderen  kiezen uit héél veel verschillende ijsjes!

kindvriendelijke strandtent
Culpepper

6. Beachclub Culpepper – Scheveningen

Een paar jaar geleden werd Beachclub Culpepper nog uitgeroepen tot kindvriendelijkste restaurant! Met name de houteoven pizza’s, maar ook de boterhammen met chocopasta en waterijsjes werden als voornaamste reden genoemd.

Het kindermenu is er goed, en voor de deur een grote zandbak, wat wil je nog meer! Het strandseizoen is net geopend dus ik zeg zodra de zon schijnt, met gierende banden naar het Scheveningse strand met de kids.

Strand Noord 60 (Zwarte Pad) Scheveningen

7. Blooming Beach – Bergen aan Zee

Uitwaaien aan zee, flaneren langs de kust en vervolgens bijkomen in de zon? Bij deze aanwinst op het strand van Bergen aan Zee is het goed vertoeven. Voor het eerst in de geschiedenis van blooming beach is het paviljoen dit jaar opgebouwd om het hele jaar open te blijven. Zo kun je niet alleen in de zomer, maar vier seizoenen lang van het blooming strandleven genieten in een ongedwongen sfeer.

blooming beach ligt op 6 km afstand van blooming hotel, wat ook een aanrader is om heen te gaan. LEES: BLOOMING HOTEL; TRIED & TESTED

Er zijn ook lekkere kindersnacks te krijgen zoals patatjes, kinderijsjes. Dus als je zelf uitgebreid wil tafelen kan je ook kindvriendelijke dingen bestellen!

Parkweg 37, 1865 AG Bergen aan Zee

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.